Rusija

40 utakmica, 17 pobeda, 8 remija, 15 poraza, gol razlika 66:47.

Izvor: LN

Ponedeljak, 04.06.2018.

00:05

Rusija
Photo by Epsilon/Getty Images

Istorija na SP:

Rusi učestvuju tek na trećem Svetskom prvenstvu pod imenom Rusija, a pre toga su kao Sovjetski savez zabeležili sedam učešća. Kao Rusija ostvarili su samo dve pobede na devet odigranih mečeva i nikada nisu prošli grupe, dok su pod Sovjetskim savezom tri puta igrali četvrtfinale. Na prethodnom prvenstvu u Brazilu ostvarili su dva remija i jedan poraz, postigli dva gola, a primili tri.

Put do Rusije:

Ne baš dalek put... Rusi su se za SP kvalifikovali automatski s obzirom da su domaćini takmičenja.
Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images
Ključni igrači:

Kapiten i jedan od glavnih igrača je golman CSKA Moskve Igor Akinfeev, koji je dugi niz godina neprikosnoven na golu Armije. Mora se izdvojiti i legendarni Sergei Ignaševič, koji ima 121 reprezentativni nastup, kao i “večni talenat“ Alan Dzagoev. Na sredini terena Ruse će predvoditi još i talentovani Denis Čerišev, kao i iskusni Juri Žirkov. U napadu tu su Fjodor Smolov i Artem Džuba.

Forma uoči SP:

Rusi su 2018. do sada odigrali tri pripremna meča i sva tri puta su ’poklekli’. Brazilci su ih ’tukli’ 3:0, sa 3:1 je bio bolji evropski vicešampion Francuska, a čak je i Austrija slavila protiv domaćina – 1:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: