Safina: ''Ponestalo mi je snage''

Ruska teniserka Dinara Safina rekla je u subotu da joj je jednostavno ponestalo snage u njenom prvom finalu grend slem turnira, koje je u Parizu izgubila od Srpkinje Ane Ivanović 2:0.

Izvor: Nina Kolundžija

Subota, 07.06.2008.

19:52

Default images

"Nisam imala više tog žara koji sam imala u prethodnim mečevima. Bila sam, mislim, samo umorna, psihički i fizički. Čak iako sam želela, moje srce i telo nisu mogli više", kazala je Safina novinarima posle meča.

Ruskinja je do finala pobedila tri igračice iz prvih 10 WTA liste - Mariju Šarapovu, Elenu Dementijevu i Svetlanu Kuznjecovu.

"Da sam bila samo malo svežija, bilo bi drugačije, jer sam provela previše sati na mečevima protiv Marije i Elene; rezultatski preokreti uvek uzimaju mnogo srca i mentalne snage", rekla je Safina.

Ruska teniserka je uspela da posle 4:1 Ivanovićeve izjednači na 4:4, ali nije uspela da ugrozi prednost koju je Srpkinja potom stekla.

"Protiv nje morate da budete zaista agresivni. Promašivala sam i malo mi je nedostajalo i, naravno, ona je bila mnogo svežija. Radila mi je šta je trebalo da ja radim njoj", rekla je mlađa sestra tenisera Marata Safina.

Uprkos porazu, posle koga bi trebalo da izjednači lični rekord dolaskom na deveto mesto WTA liste, Safina je rekla da veruje da sada pripada velikoj pozornici svetskog tenisa.

"Da mi je neko ranije rekao da ću osvojiti turnir prve kategorije i igrati finale grend slema, rekla bih mu 'pobogu, da li se šališ? O čemu pričaš? Sada kada sam bila u finalu, želim da uzmem sve iskustvo koje sam imala i treniram još jače. Zato što sada verujem u sve. Želim da budem perfekcionista i nastavim dalje", objasnila je finalistkinja Rolan Garosa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: