Đoković: "Čekam sledeću priliku"

Drugi put u poslednje tri sedmice Novak Đoković je imao priliku da u direktom okršaju protiv Rafaela Nadala od španskog tenisera preuzme drugo mesto na ATP listi, ali je "kralj šljake" ponovo iz duela izašao kao pobednik.
"Priznajem da sam mnogo očekivao od ovog meča i žao mi je što nisam uspeo da konačno pobedim Nadala na šljaci. Zbog toga, međutim, neću pasti u depresiju. Čekaću narednu priliku", rekao je Đoković, nakon što je u polufinalu Rolan Garosa izgubio rezultatom 6:4, 6:2, 7:6 (7:3).

Izvor: B92

Petak, 06.06.2008.

18:34

Default images

Treći teniser sveta kaže da se Nadal na centralnom terenu Rolan Garosa očigledno oseća kao kod kuće i da je to u petak i potvrdio.

"Ovaj teren mu očigledno veoma odgovara, Ponekad se zaista osetite frustrirajuće kada uradite sve što treba, a ne napravite viner. Moja igra se zasniva na agresivnosti i to rezultira ili vinerom ili neiznudjenom greškom, ali na taj način stalno vršim pritisak na protivnika. Ovde je, međutim, protiv Nadala jako teško napraviti viner", rekao je Đoković.

Srpski as dodaje da uprkos porazu od 3:0 može da bude zadovoljan zbog toga što nije prestao da se bori ni posle gubitka prva dva seta i dvostrukog brejka Nadala na početku trećeg.

"Bila je to gotovo beizlazna situacija, ali nisam želeo da se predam. Uostalom, to je bilo polufinale gren slem turnira, meč koji posmatra čitav svet i zbog toga sam uradio sve da pokušam da se vratim u meč", rekao je Đoković.

Nadalu je pobeda u polufinalu bila 27. uzastopna u Rolan Garosu, a u nedelju će pokušati da osvoji četvrtu titulu zaredom i izjednači rekord slavnog Šveđanina Bjorna Borga.

"Izuzetno sam srećan zbog ove pobede. Protiv izvanrednog protivnika uspeo sam da sačuvam hladnokrvnost i punu koncentraciju i da još jednom odbranim drugo mesto, što mi je izuzetno važno", rekao je Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: