Nadal očekuje teško polufinale

Španski teniser Rafael Nadal izjavio je da u njegovom duelu sa Novakom Đokovićem u polufinalu turnira na Rolan Garosu neće biti izrazitog favorita.

Izvor: B92

Utorak, 03.06.2008.

20:21

Default images

"Biće vrlo teško u polufinalu, ali obojica smo navikli na teške mečeve. Đoković igra zaista dobro tako da ću morati da dam sve od sebe kako bih došao do finala. Biće to otvoren meč kakav smo igrali pre dve nedelje u Hamburgu. Sve je moguće", rekao je Nadal na konferenciji za novinare posle pobede nad zemljakom Nikolasom Almagrom u četvrtfinalu turnira.

Nadal važi za "kralja šljake", a na Rolan Garosu, koji je osvajao u prethodne tri godine, nikada nije izgubio.

"Sada možemo samo da pričamo, ali važno je ono što ćemo pokazati na terenu. Sigurno da mi je draže što igramo na šljaci, a ne na nekoj tvrdoj podlozi. Đoković, ipak, može da odigra zaista lepo na šljaci. Pobedio je u Rimu, ovde došao do polufinala, igrao je polufinala u Hamburgu i Monaku. Gubio je samo od (najboljeg tenisera sveta Rodžera) Federera i mene", kazao je Španac.

Nadal, ipak, na Rolan Garosu deluje ubedljivo. Almagra je savladao sa 3:0 (6:1, 6:1, 6:1), a u dosadašnjem toku turnira izgubio je samo 25 gemova.

"Odigrao sam vrlo kompletan meč, dok je Almagro pravio dosta grešaka. Možda i zato što je prvi put igrao na 'Centralnom terenu' gde duva jak vetar. Počeo sam dobro, forhend me je odlično služio, moža je bio i najvažniji. Iz meča u meč igram sve bolje i danas sam zaista pružio najbolju partiju na turniru. Bolje sam osećao lopticu. Nadam se da ću nastaviti da podižem nivo igre", istakao je Nadal.

Djoković je, sa druge strane, u četvrtfinalu eliminisao 80. tenisera sveta Ernestsa Gulbisa iz Letonije, ali je morao da se mnogo više pomuči - 3:0 (7:5, 7:6, 7:5).

"Činjenica da je Đoković igrao teže mečeve nego ja može da bude i njegova prednost. Nekada može da bude dobro kada igraš više poena, kada si izložen većem pritisku", ocenio je Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: