Srpske lepotice: Ana i Jelena

Sa samo dvadesetak godina, Ana Ivanović i Jelena Janković postale su verovatno najpoznatije Srpkinje na svetu. Osim što su privukle pažnju svetskih medija odličnim igrama i trofejima, dve teniserke su interesantne i zbog svog izgleda i šarma.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.05.2008.

23:03

Default images

U mnoštvu plavokosih teniserki, uglavnom iz Rusije, na listi najlepših po izboru najprestižnijih svetskih časopisa prvo mesto gotovo uvek zauzima Ana Ivanović. Često se kaže da je ona prva smeđokosa lepotica još od Gabrijele Sabatini, a česta su poređenja sa holivudskom glumicom Ketrin Zitom Džons. Osvojivši šest trofeja i sjajnim igrama na najvećim turnirima, 20-godišnja teniserka je da lepota nije njen jedini adut.
zvanièni sajt
Nedavno je izjavila da joj prijaju komplimenti na račun njenog izgleda, ali da je ona, pre svega, teniserka i da želi da je ljudi prepoznaju po njenoj igri. Zbog svog fizičkog izgleda, lista sponzora je svaki dan sve duža. Ana je reklamno lice robnih marki, telefona, tržnih centara, automobila... Sve su češće reklame u medijima u kojima je ona glavni lik.

S obzirom da se tokom sezone iz nedelje u nedelju igraju turniri u različitim zemljama, Ivanovićeva se retko zadržava dugo na jednom mestu. Baza joj je u Bazelu, ali najviše voli da dođe u rodni Beograd. Slobodno vreme uglavnom provodi sa porodicom, majkom Draganom, koja sa njom putuje na turnire, ocem Miroslavom i mlađim bratom Milošem. Novinare je najviše zanimalo kako i gde je Ana odrasla kao i priča o treniranju u praznom bazenu.

Za Jelenu Janković važi mišljenje da je jedna od najpozitivnijih teniserki na WTA turu koja ne skida osmeh sa lica čak ni kada gubi. 23-godišnja teniserka je pre dve godine imala krizu u igri koja je trajala nekoliko meseci i zbog koje je čak razmišljala da napusti profesionalni tenis. Međutim, Jelena je ponovo ušla u formu i prošle godine odigrala najveći broj mečeva u žesnoj konkurenciji.
zvanièni sajt
Njena baza je na Floridi. Po završetku teniseke karijere namerava da posveti nekim drugim talentima kao što su gluma i moda. Jelena Janković se već oprobala kao kreator za modnu kuću ''Mona'', a nedavno je na svom sajtu napisala da pohađa časove glume.

''Bilo je veoma zabavno. Uvek je dobro kada radite nešto drugo i možete bar na kratko da zaboravite na tenis i opustite se. Trajalo je samo jedan sat, ali sam dobila nekoliko tema i na početku su mi dali zadatak da budem u različitim situacijama i zaista sam morala da upotrebim maštu. Posle toga, imala sam nekoliko vežbi s ciljem da me testiraju i vide moj glumački potensijal'', napisala je Jelena Janković.

Odlaskom Žistin Enan iz profesionalnog tenisa, dve teniserke su dobile veliku šansu da osim lista najlepših, zauzmu i poziciju broj jedan na listi najboljih igračica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: