Crvena zvezda slavila u Domžalama

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Helios u Domžalama sa 72:66 u desetom kolu NLB lige i tako su zabeležili petu pobedu u regionalnom takmičenju.

Izvor: B92

Subota, 28.11.2009.

18:50

Default images

Ključnu prednost od šest poena ’crveno-beli’ su stekli krajem meča, a do kraja su stečeni suficit sačuvali i stigli do pete uzastopne pobede. Najefikasniji je bio Filip Videnov sa 18 poena, Elmedin Kikanović ubacio je 13, a Vuk Radivojević 12 poena. Najbolji kod domaćina bio je Močnik sa 12 poena, koliko je postigao i Delić, a Snou i Laškevič dali su po 10.

Statistički gledano, odlučio je veći broj postignutih poena sa linije slobodnih bacanja – Zvezda je dala 24, a Helios 18. Obe ekipe ubacile su po 18 dvojki i četiri trojke, a kuriozitet je da su oba tima imala samo po dva skoka u napadu.

Posle dosta nervozne i greškama ispunjene prve četvrtine, Zvezda je zaigrala bolje i povela sa 14 poena razlike (36:22). Ipak, domaći tim ubrzao je igru i sa iznenađujućom lakoćom prolazio kroz reket Zvezde. Tejlor je, posle dobro odrađene role po ulasku u igru, imao nekoliko brzopletih poteza, pa je Helios uspeo da izjednači na 36:36.

Seriju slovenačkog tima prekinuo je dobrim ulazom Radivojević. Od sredine treće četvrtine Zvezda je konstantno bila u prednosti, ali niti je tim Ace Petrovića uspevao ponovo da stvori dvocifrenu razliku, niti je Helios smogao snage da napravi potpuni preokret.

Zvezda je u završnici zadržala koncentraciju – bitne poene dali su Kikanović i Radivojević, a meč je definitvno prelomio Videnov.

Helios: Delić 12, Zalokar 8, Petrović 4, Zagorac, Žerak 2, Močnik 12, Laškevič 10, Paravinja 6, Balažić, Bajramović, Krušić 2, Snou 10.
Crvena zvezda: Kešelj, Kikanović 13, Tejlor 5, Nedović, Stević, Radivojević 12, S. Dragićević, T. Dragićević 9, Videnov 18, Štimac 5, Bakić 5, Bjelica 5.

’Crveno-beli’ sada imaju polovičan skor – pet pobeda i pet poraza, dok Helios ima tri trijumfa i sedam poraza.

Košarkaši Zvezde ne vraćaju se u Srbiju, već će produžiti za Trevizo, gde u utorak gostuju Benetonu u drugom kolu Evrokupa. Sledeće subote ’crveno-beli’ dočekuju Hemofarm u Pioniru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: