Samo Danilović i Pavlović ispred Bogdanovića

Bogdan Bogdanović debitovao je u NBA ligi sa 12 poena, što je treći najbolji učinak nekog srpskog košarkaša na prvom nastupu u elitnom takmičenju.

Izvor: AK

Utorak, 24.10.2017.

12:08

Samo Danilović i Pavlović ispred Bogdanovića
Foto: Getty images

Srpski bek je svih 12 poena postigao u prvom poluvremenu, tačnije za nešto manje od 15 minuta, da bi u drugom ostao bez snage pa je pokvario svoj procenat šuta (5/5).

Bolji debi u NBA od Bogdanovića od srpskih košarkaša imali su samo predsednik Košarkaškog saveza Srbije, legenda Partizana Predrag Danilović, te još jedan bivši crno-beli Aleksandar Pavlović.

Sarajlija je 4. novembra 1995. godine postigao 16 poena za Majami Hit protiv Klivlend Kavalirsa, dok je Barani ubacio 14 za Portland Trejlblejzerse 2003.

Najbolji debi od igrača sa prostora bivše Jugoslavije imao je Hrvat Gordan Giriček, koji je 30. oktobra 2002. ubacio 29 poena za Memfis Grizlise protiv Dalas Meveriksa.

Bogdanović je nadmašio nekoliko legendi lokalne košarke poput Vlada Divca, Predraga Stojakovića i Dražena Petrovića. Njih trojica su zajedno postigla 11 poena na svojim debijima, Dražen 7, a Divac i Stojaković tek po dva poena.

Ispred Bogdanovića na "večnoj" listi su još samo Dino Rađa sa 15 poena za Boston Seltikse 1993. U leđa mu gledaju Toni Kukuč, Bojan Bogdanović, Vladimir Radmanović, Željko Rebrača, Nikola Vučević, Dario Šarić, Jusuf Nurkić, Igor Rakočević, Aleksandar Đorđević, Žarko Paspalj, Nikola Jokić, Darko Miličić...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: