Durent ima opciju od 244 miliona $

Jedan od najatraktivnijih slobodnih igrača ovog leta Kevin Durent u ponedeljak će verovatno odlučiti gde će nastaviti karijeru.

Izvor: AK

Ponedeljak, 04.07.2016.

10:28

Durent ima opciju od 244 miliona $
Foto: Getty images

Durent je prethodnih dana imao sastanke sa svojim timom Oklahoma Sitijem, te LA Klipersima, Majamijem, Bostonom, Golden Stejtom i San Antonijom.

Američki mediji ističu da Durent bira između dve opcije, ostanka u Tanderu i Voriorsima.

Durent je zaštitni znak Tandera otkad je franšiza ustanovljena u Oklahoma Sitiju nakon preseljenja iz Sijetla 2008. godine.

Bio je drugi pik na draftu godinu dana ranije od strane Supersoniksa, a u prethodnih devet godina se istakao kao jedan od najboljih strelaca i igrača u NBA.

Bio je MVP lige 2014, sedam puta Ol-star, pet puta u najboljoj ekipi, četiri puta najbolji strelac.

Durent je 2011. potpisao petogodišnji ugovor vredan 90 miliona dolara, a maksimalna plata sledeće sezone biće mu 26,6 miliona.

Ukoliko potpiše novi maksimalan ugovor sa Tanderom, dobiće 153 miliona na pet sezona. Ako izabere drugi tim, dobiće četvorogodišnji na 114.

Postoji i treća opcija, da produži ugovor na jednu sezonu, te sledećeg leta potpiše maksimalan ugovor i tako dobije čak 244 miliona dolara!

Ukoliko sledećeg leta odluči da promeni ekipu, na drugom mestu će dobiti četvorogodišnji ugovor za 188 miliona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: