Vestbruk: Najbolji strelac? "Super"

Rasel Vestbruk očekivano je razočaran što njegov Oklahoma Siti neće igrati u plej-ofu, a nije ga utešila ni titula najboljeg strelca NBA lige.

Izvor: AK

Četvrtak, 16.04.2015.

18:37

Default images
Photo by Elsa/Getty Images

Vestbruk je sa 37 poena protiv Minesote u poslednjem meču regularnog dela sezone prestigao Džejmsa Hardena kao prvog strelca.

"S***e. Ništa mi ne znači. Odličan posao. Ura! Kod kuće sam. Gledam ostale timove kako igraju. Ništa mi ne znači", rekao je razočarani Vestbruk, koji je sezonu završio sa prosekom o 28,1 poena po meču.

Tander je pobedio Timbervulvse 138:113, ali su Nju Orleans Pelikansi nadigrali šampion San Antonio Sparse i osvojili osmo mesto zahvaljujući boljem međusobnom skoru.

Tako Oklahoma Siti prvi put propušta plej-of prvi put od sezone 2008/2009, kada se klub preselio iz Sijetla.

Peti put od 1976. godine najbolji strelac lige propušta plej-of, a poslednji put to se dogodilo 2004. kada Trejsi Mekgrejdi nije prošao sa Orlando Medžikom.

Petorica od šest poslednjih najboljih strelaca NBA lige bili su igrači Tandera (Kevin Durent je bio prvi košgeter lige četiri od poslednjih pet godina), a ovo je prvi put od 1952. i 1953. i igrača Filadelfija Voriorsa Pola Arizina i Nila Džonstona da su dve sezone u nizu najbolji strelci lige iz istog tima.

Parovi plej-ofa koji počinje za vikend:

Istok:
Atlanta – Bruklin
Klivlend – Boston
Čikago – Milvoki
Toronto – Vašington


Zapad:
Golden Stejt – Nju Orleans
Hjuston – Dalas
LA Klipers – San Antonio
Memfis
Portland

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: