Kobi želeo u Vizardse zbog Džordana

Poznato je da je Majkl Džordan bio idol Kobiju Brajantu, ali je malo poznato da je zvezda Los Anđeles Lejkersa želela da igra sa svojim mentorom.

Izvor: JT

Utorak, 27.01.2015.

21:17

Default images
Beta/AP Photo/Jonathan Bachman

Pre više od jedne decenije, Brajant je želeo da napusti Lejkerse i pređe u redove Vašington Vizardsa, u kojima je Džordan završio karijeru, samo da bi imao šansu da igra sa svojim idolom. Sve to se desilo u vreme kada je Brajant imao velike sukobe sa tadašnjim saigračem Šekilom O’Nilom.

Da, to je istina, ali se desilo pre mnogo godina. Oduvek sam voleo da imam mentora i inspiraciju, da budem uz momke koji su bili među najboljima i da pokušam da naučim nešto od njih. Očigledno, da sam se našao u toj situaciji, da sam otišao u Vizardse, pomoglo bi mi mnogo da sam bio sa Džordanom svakog dana”, istakao je Brajant.

Scenario po kojem bi Brajant i Džordan postali saigrači se raspao kada se tadašnji vlasnik Vizardsa Ejb Polin rastao sa po mnogima najboljim igračima svih vremena. To je bilo 2003. godine, godinu dana pre nego što je Brajant postao slobodni agent.

Bili bismo sjajni zajedno i osvojili bismo titulu”, rekao je Brajant.

Brajant je takođe potvrdio da je glavni razlog zbog kojeg je želeo da napusti Lejkerse bio upravo sukob sa O’Nilom.

Imao sam izazov pred sobom, da bisam mogao da osvojim ništa bez Šeka. Mišljenje javnosti me nikada nije doticalo, ali je i on izneo neke komentare. Mislim da je za mene rekao da sam drugi Peni Hardavej ili nešto slično. To me je razljutilo. Onda sam mu rekao: ‘Slušaj, sećaš se onog koraka unazad koji sam napravio da bih nam pomogao da osvojimo titulu. Nemojmo se zavaravati. Mogu sam da dominiram. Odlučio sam da ostanem ovde i osvojim titule, a usput žrtvujem MVP titule, kao i one za najboljeg strelca i sve to’. Od tog trenutka, sve je bilo lakše”, naglasio je Brajant.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: