Seltiksi pokazali ko je stariji

Počeo je NBA šampionat. Na programu su bile tri utakmice. Branioci titule Los Anđeles Lejkersi pobedili su Hjuston sa 112:110.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Sreda, 27.10.2010.

09:41

Default images

Portland je bio uspešniji od Finiksa sa 106:92, dok je Boston slavio protiv Majamija sa 88:80.

LeBron Džejms je postigao 31 poen, ali je zato ostatak Ol-star trija bio ispod nivoa, pa je Majami poražen u Bostonu sa 88:80.

Dvejn Vejd je limitiran na 13 poena šut iz igre 4-16, dok je Kris Boš upisao osam osam poena i osam skokova. Oni su zajedno upisali 15 od 17 prodatih lopti Majamija – Džejms 8, Vejd 6, Boš 1.

Rej Alen je predvodio Boston sa 20 poena, Pol Pirs je dodao 19, a Kevin Garnet je imao dabl-dabl sa 10 poena i 10 skokova. Ta trojka okupila se 2007. godine u Bostonu i Seltiksima donela trofej u toj sezoni. Boston je vodio 16:9 posle prve četvrtine. Prvi put od 15. marta prošle godine i utakmice u Filadelfiji protiv Siksersa da su igrači Hita dali jednocifren broj poena u jednoj deonici.

Kobi Brajant je postigao 27 poena, a novajlija Stiv Blejk ključnu trojku 19 sekundi pre kraja, pa su Los Anđeles Lejkersi otvorili odbranu titule pobedom protiv Hjustona. Pau Gasol je dodao 29 poena i 11 skokova na utakmici kojoj je prethodilo dizanje 16. zlatnog šampionskog NBA baneta. Pre poslednje deonice Roketsi su imali plus od 15 poena, a onda je veliki povratak krenuo trojkom Šenona Brauna. Ekipe su se u poslednjem minutu četiri puta smenjivale u vođstvu. Luis Skola je tri sekunde pre kraja promašio produžetak, a pokušaj Erona Bruksa izblokirao je Lamar Odom.

Nikolas Batum je dao 19 poena uz 11 skokova, pa je tako predvodio Portland u pobedi na startu sezone protiv Finiksa. Brendon Roj je dodao 24 poena za Blejzerse, koji su u prvom kolu prošlogodišnjeg plej-ofa ispali upravo od Sansa. U gostujućem timu Stiv Neš je bio najefikasniji sa 26 poena. Blejzersi su vodili u većem delu provog poluvremena, a u trećoj deonici Neš je Sansima dao najveću prednost 76:71. Batum je u poslednja četiri minuta postigao tri trojke i tako rešio pitanje pobednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: