Petak, 05.03.2010.

19:24

Finli novi član Boston Seltiksa

Veteran Majkl Finli proslaviće svoj 37. rođendan u subotu kao član Boston Seltiksa.

Izvor: B92, zvanični sajt

Default images

On je početkom ove nedelje zatražio prekid saradnje sa San Antonijom, a u novoj sredini igraće za veteranski minimum od 1.1 milion dolara.

Trener Seltiksa Dok Rivers rekao je posle treninga u Filadelfiji da očekuje da će se Finli priključiti ekipi u subotu i da će debitovati narednog dana protiv Vašington Vizardsa.

“On ima sjajan karakter. To je još jedan šuter. Ne znamo gde ćemo ga uklopiti, ali dovođenje veterana nikad ne boli. On je igrač koji pogađa otvorene šuteve i to je dobro. Prošao je mnogo “ratova” na parketu i sa takvim iskustvom sigurno da nam ne može odmoći”, rekao je Rivers.

Finli je povredio zglob početkom ove sezone i nastupio je na samo 25 utakmica za San Antonio. On je kasnije ispao iz rotacije Sparsa, pa je zato zatražio prekid saradje. Finli je u kareijeri dao više od 17.000 poena. Počeo je u Finiksu 1995. godine, a takođe je nastupao i za Dalas.

Finli je trojke šutirao 37 posto u karijeri, a ove sezone je gađao 32 odsto. On je ove sezone šutirao 32 posto, a postizao je 3.7 poena za 15.8 minuta prosečno.

“Mislim da i dalje ima košarke u njemu. Šta može da nam donese i kako će se uklopiti, videćemo kako vreme bude odmicalo”, kaže Rivers.

Finli je u karijeri igrao 111 plej-of utakmica, a bio je član šampionskog tima Sparsa 2007. godine. On je dva puta igrao na Ol-staru, a u Bostonu će igrati iza Pola Pirsa i Markisa Denijelsa.

“On je veteran koji zna da raširi teren i da dobro šutira. Donosi nam mnogo iskustva. Bio je u vrhu često u svojoj karijeri. siguran sam da će nam doneti dobre stvari i da će igrati još mnogo velikih utakmica. Iskustvo uvek pomaže”, tvrdi Pirs.

Seltiksi trenutno vode u Atlantik diviziji sa skorom 38-21.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: