Kukoča iritira današnja NBA

Izvor: B92, zvanicni sajt

Petak, 09.11.2007.

20:30

Default images

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i Hrvatske Toni Kukoč rekao je da su današnji NBA igrači sebični i da ne može više da gleda loš kvalitet igre u toj ligi. Kukoč je osvojio tri NBA titule sa Čikago Bulsima tokom devedesetih, a kasnije je nastupao za Filadelfiju, Atlantu i Milvoki do 2006. godine kada se penzionisao.

Trenutno 39-godišnji Kukoč živi u Hrvatskoj i želi da počne trenersku karijeru, ali ne u NBA.

"NBA je liga sebičnih ljudi i više nije deo mog života. Prošle sezone odgledao sam samo tri utakmice Čikago Bulsa. Više ni ne idem u Junajted Centar, jer tamo nema šta da se vidi. Iritira me da gledam očajan kvalitet igre i manjak inteligencije na terenu. Danas ima previše sebičnih igrača. I ja sam mogao na svakoj utakmici da dajem po 30 poena, ali koliko bi titula onda osvojio", kaže Kukoč.

Popularni "Pink Panter" kaže da se danas igrači stavljaju ispred timova i tako traže svoju šansu da postanu slavni. On kaže da je možda na neki način i brilijantnost Majkla Džordana načinila štetu košarci.

"Pre 15 godina košarka je bila kolektivna igra. Danas, igrači veruju da su veoma pametni i stalno traže loptu da bi se lično dokazali. Poslednji originalni tim bili su "Loši momci" iz Detroita, a kasnije su se svi trudili da imitiraju Majkla Džordana", tvrdi Kukoč.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: