Milan Piperski za B92: "Sazreo sam"

Srpski bokser Milan Piperski boksovaće u subotu za titulu sveslovenskog prvaka u verziji WBC (WBC CISBB TITLE). On je tim povodom za B92 govorio o očekivanjima pred ovaj duel koji je za njega od velike važnosti.

Izvor: B92

Petak, 06.04.2012.

16:06

Default images

"Očekujem veoma dobru borbu. Protivnik je veoma tvrd i iskusan borac. Gledali smo snimke i videli njegovu taktiku, nadam se da će mi to pomoći."

"Sigurno ću dati svoj maksimum, ovo je za mene jedan veliki test. Ne mogu da kažem da li ću ići na nokaut, jer on dolazi sam po sebi. Imamo plan i taktiku za protivnika, ali očekujem najbolje."

I ranije je Piperski boksovao pred TV kamerama, ali ovo će biti prvi put da se bori u glavnom meču večeri.

"I ranije sam boksovao na TV-u, ali će ovo biti prvi put da boksujem na jednoj televiziji kao što je B92. Meč je važan, pa je samim tim osećaj čudan, ima malo i euforije, ali sve je to deo profesionalizma. Moram na što bolji način da obuzdam sebe i te osećaje, da bih bio što bolji i što efikasniji."
Piperski je objasnio koliko je važno prvo se dokazati u amaterskom boksu, pre nego što se pređe u profesionalce.

"U svojoj amaterskoj karijeri imao sam oko 250 mečeva, što je dovoljan broj da bi se prešlo u profesionalce. Put prelaska iz amaterskog u profesionalni boks nema neku posebnu definiciju. Svakako je bolje da se bokser dokaže na amaterskom nivou, kako bi što iskusnije ušao u profesionalni boks. Moraju da se poklope prilika i trenutak kako bi se stvorili adekvatni uslovi da bi neko mogao da bude profesionalac“, rekao je Milan Piperski za B92 i zahvalio se Balkan boksingu, koji mu je pomogao da postane profesionalac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: