MUP: Navijači Rada izazvali incident

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 08.03.2004.

11:53

Default images

Sukob navijača gostujućeg "Rada" i domaće publike u Novom Pazaru inicirali su navijači beogradske ekipe, saopštio je u ponedeljak novopazarski SUP. U saopštenju policija navodi da su, u subotu, kada je odigrana fudbalska utakmica, "samim izlaskom" iz autobusa navijači "Rada" započeli sa vandalskim ponašanjem. Dodaje se i da je njih oko stotinu ubacivalo kamenice preko ograde zapadne tribine na gledaoce.

Podsećamo, predstavnici beogradskog kluba i navijači Rada optužili su u subotu policiju, iznoseći da je ceo dolazak navijača iz Beograda organizovan loše i neprofesionalno, a da je obezbeđenje na tribinama bilo preslabo za meč visokog rizika. Oni su dodali da ej incident počeo kada su navijači domaćeg kluba sa tribina kamenjem zasuli Radove simpatizere, koji su prilazili stadionu.

U policijskom saopštenju stoji da su posle ulaska radovih navijača na, za njih posebno ograđen deo tribine, domaći "vratili" sve prethodno ubačeno kamenje i ostale tvrde predmete.

Usledila je "razmena vatre", a zatim i probijanje "Radovaca" na fudbalski teren, na šta su domaći "uzvratili protivudarom", što je rezultiralo opštom tučom više stotina navijača oba tima.

U tuči izmedju navijača "Rada" i domaćeg "Novog Pazara" povredjeno je 20 lica, od kojih dva policajca, pet navijača "Rada" i 13 Novopazaraca, saopštio je direktor Zdravstvenog centra Kasim Mušić. Prema saopštenju Centra, u skoro svim slučajevima je reč o lakim telesnim povredama glave nanete tupim predmetom.

U saopštenju policije se navodi da je broj povredjenih nešto veći, kao i da je povredjeno 17 čuvara reda. U prostorije SUP-a je privedeno 63 navijača "Rada", a identifikovano je 19 navijača domaćeg tima. Protiv 91 lica biće podnete odgovarajuće prijave, navodi se u saopštenju SUP-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: