Mijatović: Španci zadali domaći

Legendarni fudbaler madridskog Reala Predrag Mijatović rekao je da nije očekivao tako ubedljivu pobedu Španije u finalu Evropskog prvenstva.

Izvor:

Ponedeljak, 02.07.2012.

12:25

Default images

Popularni Mijat je dodao da je "furija" postavila "domaći zadatak" svim ostalim reprezentacijama.

"Uspeh Španije za mene je bio očekivan, jer je 'furija' i pre početka šampionata bila prvi favorit za trofej. Ovaj trijumf, treći uzastopni na velikim takmičenjima, predstavlja kontinuitet onoga što su radili prethodne četiri godine", kazao je Mijatović Tanjugu.

Španija je u nedelju u finalu EP deklasirala Italiju sa 4:0, što je najubedljivija pobeda istoriji borbi za trofej na Starom kontinentu.

"Ovo je bilo istorijsko finale, desilo se nešto neverovatno. Nisam baš očekivao da će Španci delovati tako ubedljivo. Finalne utakmice na velikim takmičenjima su obično 'tesne', a ovo sinoć je bila fudbalska lekcija koju su Španci očitali Italijanima pred celom Evropom", istakao je Mijatović.

Španski, ali i mediji širom Evrope su na početku šampionata dosta kritikovali "furiju" zbog neubedljive igre u prvom meču u grupi, takođe i protiv Italije (1:1).

"Španija je išla od manjeg ka višem. Oni su i pre dve godine na Mundijalu u prvom meču izgubili od Švajcarske, pa su na kraju bili svetski prvaci. Istorija se ponovila, u prvom kolu EP protiv Italijana su igrali slabo i mučili su se. Ipak, sve je nekako kulminiralo sinoć u finalu. Španija je zadala domaći zadatak ostalima koji moraju ozbiljno da se zamisle kako da je zaustave", naveo je Mijatović.

On je dodao da je EP, manje-više, prošlo u skladu sa očekivanjima i prognozama.

"Pored Španije, sve ostalo bilo očekivano. Znali smo da će Nemci dogurati daleko, da će Italija kao i obično biti konkurentna sa tvrdom odbranom. Međutim, protiv Španije sve taktičke varijante padaju u vodu. Jedino neprijatno iznenadjenje za mene bila je brza eliminacija Holandije u prvom krugu", zaključio je Mijatović.

Španija je nedeljnom pobedom postala prva reprezentacija koja je osvojila tri trofeja zaredom na velikim takmičenjima i prva selekcija koja je odbranila trofej na EP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: