"Cro Cop" se povukao: Sad je definitivno

Hrvatski MMA borac Mirko Filipović okončao je profesionalnu karijeru, drugi put.

Izvor: AK

Četvrtak, 05.01.2017.

17:19

Popularni "Kro Kap" je najavio novu penziju nakon osvajanja turnira u Japanu, gde je sa tri nokauta stigao do 35. pobede u karijeri.

Prvi put Filipović se povukao u jesen 2015. zbog povrede ramena, nakon čega je suspendovan od strane Američke antidoping agencije (USADA) zbog korišćenja ljudskog hormona rasta.

"Ovo je definitivno moj poslednji turnir, imam zdravstvenih problema, ovo je definitivno kraj moje karijere. Eventualno dolazi u obzir jedan oproštajni meč ukoliko uspem da saniram koleno s kojim imam velikih problema. Isključivo, naravno, u Japanu pred praktično svojom publikom'', izjavio je Filipović za TV Nova.

U svojoj bogatoj karijeri 42-godišnji Filipović je osim 35 pobeda ostvario i 11 poraza uz dva nerešena ishoda. U kik-boks karijere je imao 23 pobede i osam poraza.

'Biću pametniji što se tiče kolena, u njemu su pokidani ligamenti, hrskavica je uništena. Ja sam išao jednom nedeljno kod doktora, nakon treninga na punktiranje. Ne želim više nikada da prođem takav pakao. Dao sam svoj maksimum. Znam da sam već pre najavljivao kraj, ali ovo je definitivno. Što se tiče sporta, dao sam svoje", dodao je "Kro Kap'.

Filipović nema nameru da se povuče iz sporta, a najavio je da već ima ponude iz inostranstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: