Izvor: B92

Predstavnik Turističke organizacije Srbije (TOS) za područje Nemačke Henrik Vintjen izjavio je danas da je veoma zadovoljan ovogodišnjom promocijom Srbije na Međunarodnom sajmu turizma u Berlinu i da su reakcije nemačkih partnera veoma pozitivne.

Vintjen je za radio Dojče vele kazao da je, iako Srbija ima bogatu turističku ponudu, važno da se promovišu elementi koji je čine posebnom i koji je razlikuju od drugih zemalja.

Primetan je i konstantni rast broja nemačkih turista u Srbiji koji iznosi oko 50.000 godišnje, prenosi Deutsche Welle.

"Jedna od posebnosti Srbije je nesumnjivo Dunav. Srbija takoreći leži na srcu Dunava. Treba imati u vidu i to da ova reka izvire u Nemačkoj, tako da je ona prirodna veza između dveju zemalja.

Zanimljiva je i turistička ponuda duž same obale: Beograd i Novi Sad leže na obalama, tu su i nacionalni park Fruška gora, brojni vinogradi, kulturna dobra kao što su Viminacijum ili Lepenski vir...", kazao je Vintjen.

On je ukazao da Dunav nije samo destinacija, već i važna karika u lancu raznovrsne turisticke ponude Srbije. Vintjen smatra da je strategija Srbije kojom pokušava da se pozicionira kao gastronomska destinacija izuzetno dobra.

"Srbija je agrarna zemlja i ima dosta toga da ponudi, a to se najbolje vidi u njenoj nacionalnoj kuhinji. Međutim, više pažnje mora da se posveti plasiranju i promociji specifičnih srpskih proizvoda na nemačko tržište, koji su za sada malo prisutni i slabo prepoznatljivi", kazao je on.

Turistička organizacija Beograda, na Međunarodnom sajmu turizma u Berlinu (od 7. do 11. marta) predstavila je prestonicu Srbije kao "City break" destinaciju sa novom turom razgledanja grada pod nazivom "Podzemni Beograd". Beograd je predstavljen i kao grad u procesu kandidature za grad kulture 2020, grad u kome se u 2012. otvaraju novi hoteli (Hotel Garni Srbija, Falkensteiner, Le Piaf i Metropol Palace), kao i grad koji ima zvaničnu mobilnu aplikaciju u turističkoj ponudi.

U prva dva dana sajma, za Beograd su pokazale interesovanje ne samo nemačke, već i turisticke agencije iz Velike Britanije, Kine, Francuske, Austrije i Holandije.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.