Italija je uvela promene koje se tiču turističkih poseta, a u fokusu je trenutno naplata ulaska u Veneciju u iznosu od pet evra, koja je danas otpočela.

Drugi gradovi u Italiji, kao što je Komo, rekli su da razmatraju uvođenje slične mere, ali čekaju da vide kako će ova odluka u Veneciji funkcionisati pre nego što donesu odluku, piše Independent. 

Međutim, postoje i još neke promene na popularnim turističkim mestima u Italiji, za koje možda niste čuli.

Firenca

Firenca je u oktobru objavila da zabranjuje kratkoročno stambeno iznajmljivanja na platformama kao što je Airbnb u svom istorijskom centru. Čuveni gradski muzej Ufici nudi popuste ljudima koji stignu pre 8.55 i niže cene van sezone.

 

Cinque Terre

Pet sela koja čine Cinque Terre na italijanskoj rivijeriji redovno su preplavljena posetiocima.

Kako bi pokušali da umanje prenaseljenost u periodima na vrhuncu, organ koji nadgleda ovu oblast rekao je ove nedelje da će posetiocima naplaćivati 15 evra za pešačenje najpoznatijom obalskom stazom, navodi Independent. Osim toga, stazom se može hodati samo u jednom pravcu.

Kapri

Slikovito malo ostrvo koje se nalazi u blizini Napulja udvostručilo je cenu ulaznica, koja se automatski dodaje kartama za trajekt, na 5 evra. Naknada će se naplaćivati od 1. aprila do 1. oktobra.


Takođe pored Kapija i druga ostrva poput Proćide, Čampeduze i Linosa uvela su ograničenja ili potpune zabrane za automobile tokom turističke sezone.


 

Podeli: