Izvor: B92

Posetioci Beogradske tvrđave od ponedeljka će moći da iznajme audio vodič, dostupan na šest jezika, koji pruža mogućnost da se na najsavremeniji način upoznaju sa istorijom i spomeničkim nasleđem Beogradske tvrđave i grada Beograda, saopštilo je javno preduzeće „Beogradska tvrđava“.

Mesto iznajmljivanja aparata s audio vodičem nalazi se u spoljnoj Stambol kapiji, a uz aparat posetioci će dobijati i mapu tvrđave i parka Kalemegdan, u kojoj će biti ucrtane tačke o kojima postoji komentar.

Šetajući kompleksom, posetilac će nailaziti na table sa brojevima i pritiskom na istovetni broj na uređaju dobijaće traženu informaciju. Audio vodič biće dostupan na šest jezika: srpski, engleski, francuski, nemački, španski i ruski.

Opisano je 39 tačaka, a ukupno trajanje priče je oko 90 minuta. Ovakav vid razgledanja muzeja, lokaliteta na otvorenom, istorijskih i arheoloških kompleksa i parkova, veoma je popularan u svetu, a u Srbiji se po prvi put uvodi upravo na Beogradskoj tvrđavi, navodi se u saopštenju.

Projekat, vredan oko tri miliona dinara, realizovala je „Beogradska tvrđava", uz podršku Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.