Izvor: b92.net/Prva Tv

Leto je na samom pragu, a sa njim dolazi i dilema kuda na odmor?

Jedna od najpopularnijih destinacija za naše turiste jeste svakako Grčka. Od raznih priobalnih delova pa do ostrva. Ono što nas sve zanima jesu svakako cene, a mnogi navode da je Grčka još više poskupela u odnosu na prethodnu godinu.

Koje su to najisplativije destinacije, a koje najpopularnije?

To su definitivno Turska, Tunis i Egipat. Georgi Genov ispred Udruženja hotelijera Srbije, istakao je danas u emisiji TV Prva "150 minuta" kakve su cene u popularnim letovalištima, a to su svakako kada je reč o našem narodu, Crna Gora, Hrvatska i Grčka.

"Kada je reč o privatnom smeštaju, cene idu od 10 evra pa do 100 evra, zavisno od veličine apartmana, samog kvaliteta i onoga šta se nudi", rekao je.

Što se tiče Srbije, na Zlatiboru cene su u opsegu od 250 evra (za dvoje), do 900 evra (za četvoročlanu porodicu) za 10 noći.

U Vrnjačkoj banji cena za 10 noćenja ide od 220 evra pa do 860  evra.

S druge strane, u Grčkoj, na primer u Haniotiju, cene variraju od 850 evra (za dvoje) do 1700 za hotelski smeštaj za dve odrasle osobe i dvoje dece do 12 godina. Tasos je ipak nešto jeftiniji od Halkidikija, za, u proseku, 200 evra.

Kada je reč o Splitu, cena privatnog smeštaja za deset noćenja, za dve odrasle osobe je oko 820 evra, dok je hotel za četvoročlanu porodicu 2850 evra.

U Budvi su cene tako u opsegu od 450 do 1350 evra.

U video-prilogu u nastavku, pogledajte i koliko traje put do omiljenih letovališta u regionu, kolike su cene putarina, gde je najbolje kupiti gorivo kao i kako uštedeti.

Izvor: prva

Podeli: