Izvor: Grčkainfo/Lara Kuzmanović

Najpopularnija destinacija za letovanje kod Srba već duži vremenski period je Grčka, koja svake godine ugosti oko 30 miliona posetilaca iz celog sveta.

Cene smeštaja u Grčkoj variraju u zavisnosti od turističke destinacije, blizine mora, vrste smeštaja, sezone i drugih faktora.

Ovo je pregled prosečnih cena smeštaja u Grčkoj:

  • Hoteli

Cena hotelskog smeštaja u Grčkoj zavisi od broja zvezdica, sezone, lokacije i ponude. U opštem slučaju, hotelski smeštaj u Grčkoj može koštati između 30 i 200 evra po noći, u zavisnosti od kategorije hotela.

  • Studija

Studio bez pogleda na more može se naći za oko 30-50 evra po noćenju u predsezoni i postsezoni, dok u sezoni cena može biti oko 60-100 evra po noćenju. Studio sa pogledom na more može koštati oko 50-80 evra po noćenju u predsezoni i postsezoni, dok u sezoni cena može biti oko 100-150 evra po noćenju. Cene mogu biti značajno više na ostrvima i popularnijim turističkim destinacijama kao što su Santorini ili Mikonos, gde se cene studija sa pogledom na more mogu popeti i do 200-300 evra po noćenju u sezoni.

  • Apartmani

Cena jednosobnog apartmana u Grčkoj može se kretati od 30 do 100 evra po noći, dok cena dvosobnog apartmana može biti od 60 do 150 evra po noći. Luksuzni apartmani sa pogledom na more i privatnim bazenom su znatno skuplji i koštaju preko 300 evra po noći.

  • Vile

Vile su popularan izbor za veće porodice ili grupe prijatelja koji traže privatnost i više prostora. Cene vila u Grčkoj se kreću od 100 do 400 evra po noći, u zavisnosti od lokacije i veličine.

  • Kampovanje

Grčka ima mnogo kampova koji pružaju smeštaj u kamp kućicama ili za kampovanje u sopstvenim šatorima. Cene kampovanja u Grčkoj se kreću u proseku od 5 do 15 evra po noći, u zavisnosti od lokacije i sezone.

 

Najjeftinija ostrva u Grčkoj

  • Ostrvo Evija

Evija se nalazi u blizini Atine i po površini je drugo najveće ostrvo u Grčkoj i jedno od najpovoljnijih. Evija je manje poznato ostrvo u odnosu na neka druga grčka ostrva, ali ima mnogo toga da ponudi turistima: lepe plaže, netaknutu prirodu, tradicionalna sela i arheološke lokacije.

Cene smeštaja i hrane na Eviji su obično pristupačnije u odnosu na neka popularnija ostrva u Grčkoj. U zavisnosti od lokacije i vrste smeštaja, cene mogu varirati, ali su obično niže u odnosu na ostrva kao što su Santorini, Mikonos, Krf ili Rodos.

Evia je dobro povezana sa kopnom i sa Atinom, pa je lako dostupna turistima. Takođe, ostrvo je manje posećeno u odnosu na neka druga ostrva, što ga čini idealnim za one koji traže manje gužve i žele da istraže manje poznate delove Grčke.

  • Ikarija

Ikarija se nalazi u istočnom Egejskom moru i ima reputaciju jednog od najjeftinijih grčkih ostrva za turiste. Na ostrvu postoji mnogo lokalnih taverni sa pristupačnim cenama hrane i pića, a i smeštaj je takođe relativno pristupačan.

  • Tilos

Ostrvo Tilos se nalazi u južnom delu Dodekaneza i poznato je po netaknutim pejzažima, mirnom ambijentu i pristupačnim cenama smeštaja.

  • Lefkada

Lefkada je ostrvo u Jonskom moru i poznato je po svojim predivnim plažama i prirodi. Cene smeštaja i hrane na Lefkadi su obično niže u odnosu na neka druga ostrva u Jonskom moru.

  • Tasos

Cene apartmana i studija na Tasosu se kreću za manje apartmane i studija od 30-60 evra po noćenju, a za veće od 60-100 evra po noćenju. Cene vila sa bazenom su više i kreću se od 100-300 evra po noćenju.
Cene hotela na Tasosu kreću se od od 30-50 evra po noćenju za hotel od 2 zvezdice pa sve do 150-300 evra po noćenju za hotel od 5 zvezdica.

Podeli: