Izvor: B92.net

Prema podacima Travel Local-a Kostarika, Grčka i Vijetnam će biti najpopularnije turističke destinacije u 2024.


Turistička kompanija je analizirala podatke o rezervacijama kako bi otkrila najpopularnije destinacije, kao i najbolji mesec za njihovu posetu.

Grčka

Grčka je proglašena za drugu najpopularniju destinaciju za posetu, a oktobar je naveden kao najbolje vreme za odmor u zemlji.

Dok većina turista u Grčkoj odlazi na mesta kao što su Mikonos, Santorini i Krit, postoji mnogo drugih manje poznatih destinacija koje treba posetiti, uključujući poluostrvo Pelion gde je poznato da lokalno stanovništvo odmara.

Smešten između Atine i Soluna, poluostrvo Pilion izlazi na Egejsko more i dom je za preko 70 šarmantnih sela i mnogo peščanih plaža, navodi The Sun.

Shutterstock/Izabela23

Kostarika

San Hoze jedno od najpopularnijih turističkih mesta Kostarike gde se sastaju posetioci iz celog sveta. To je ujedno i njen glavni grad, a preplavljen je mestima od istorijskog, umetničkog i kulturnog značaja.

Ukoliko planirate putovanje na Kostariku obavezno posetite i: Manuel Antonio, La Fortun u San Karlos gde se nalazi poznati vulkan, Tamarindo koji odlikuju prelepe plaže i puno opcija za vodene sportove.

Shutterstock/Sebastian Machado

Vijetnam

Nezaobilazna destinacija u Vijetnamu je svakako Hanoj, koji je jedan od najstarijih gradova jugoistočne Azije, osnovan čak 1010. pod imenom Tang Long - zmaj koji se uzdiže.

Međutim, ubedljivo najpopularnija destinacija u Vijetnamu jeste zaliv Halong. On se nalazi na severoistoku Vijetnama u Južnom kineskom moru, a nalazi se i na UNESKO-vom spisku svetske baštine.

Odlikuje ga više od 3.000 nestvarnih ostrva i čarobni podvodni svet.

Shutterstock/Nguyen Quang Ngoc Tonkin


 


 

Podeli: