Bizarni zakoni širom sveta

Pazite na lokalne zakone pojedinih gradova i zemalja.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.03.2011.

18:39

Default images

Singapur.U želji da sačuvaju ulice ovog grada savršeno čiste, vlasti su 1992. godine potpuno zabranile žvakaće gume. Držite se mentol bombona.

Eraklea, Italija. Oni koji su željni odmora, ali pravog odmora – beže od obližnje turistima prepune Venecije u ovaj mirni peščani grad. Međutim, svi koji uživaju da grade dvorce od peska neka ne dolaze. Zabranjeno je.
Amsterdam, Foto:pumicehoad/Flickr
Amsterdam. U ovom gradu greha je zabranjeno pušenje cigareta na svim javnim mestima, ali je svuda dozvoljeno pušenje kanabisa.

Švajcarska. Bizarno je ali istinito – u stanovima je zabranjeno puštanje vode u toaletu posle 10 uveče. Takođe, muškarcima je zabranjeno posle tog vremena da stojeći mokre.
Florida, Foto: Sebastian Beinkenfeldt/Flickr
Eboli, Italija. Ako idete na medeni mesec, izbegavajte iznajmljivanje automobila ali i ljubljenje. Ako se ljubite u automobilu u pokretu, možete platiti kaznu do 500 evra.

Florida. Ako ste mladi, željni adrenalina, sami ste i volite da skačete iz aviona, pripazite se nedeljom, ako ste žena i to neudata, mogu da vas zatvore.
Kapri, Foto: jimmy harris/Flickr
Kapri. Stanovnici Kaprija vrlo cene svoj mir i tišinu. Skoro je uhapšena grupa turista jer su nosili „izuzetno bučne“ japanke. S ovim u vezi, doneta je zabrana o nošenju bučne obuće.

Alabama. Zabranjeno je da vozite automobil ako su vam prekrivene oči.
Dubai, Foto: keithusc/Flickr
Dubai. U Dubaiju je zabranjeno ljubljenje i maženje na plažama, zbog čega ovaj grad i nije idealan za medeni mesec.

Jugoistočna Azija. „Durian“, voćka iz Bruneja, Indonezije i Malezije ima toliko jak miris da je zabranjena u ovom delu kontinenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: