Čonsi Bilaps u penziji

Nakon 17 sjajnih NBA sezona Čonsi Bilaps se oprostio od košarke.

Izvor: AK

Sreda, 10.09.2014.

08:58

Default images

Jedan od najboljih šutera u poslednjih 15-ak godina povukao se nakon dosta problema sa povredama koje su ga limitirale na samo 60 utakmica u poslednje tri sezone.

Karijeru je završio u timu u kojem je dostigao vrhunac, Detroit Pistonsima, sa kojima je 2004. osvojio titulu, a on bio MVP finalne serije.

"Vreme je, znam kad je vreme. Moja volja i dalje postoji, ali ne mogu da ignorišem činjenicu da nisam zdrav tri godine. Kada ne možeš da igraš onako kako želiš znaš da je vreme za kraj. Bilo je sjajno", rekao je Bilaps.

On je 1997. godine bio treći pik na draftu od strane Boston Seltiksa, iza legendarnog Tima Dankana i Kita van Horna. Zbog sukoba sa trenerom Rikom Pitinom nakon samo dve sezone se preselio u Toronto Reptorse.

Trebalo mu je još nekoliko godina da se skrasi, promenio je još tri tima, Denver Nagetse, Orlando Medžik i Minesota Timbervulvse, dok konačno nije procvetao u Detroitu.

Poznat po univerzalnosti na terenu i istupanjem u ključnim trenicima mečeva Bilaps je dobio nadimak "Mr. Big Shot", predvodeći Pistonse do šest finala konferencija i dve borbe za titulu od koje je jedna bila uspešna.

Nakon toga je igrao još za Njujork Nikse i Los Anđeles Kliperse, pre povratka kući prošle sezone. Bilaps je karijeru završio kao petostruki Ol-star, sa prosekom od 15,2 poena, 5,4 asistencije i 2,9 skokova po utakmici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: