Bler upozorio da rat neće biti brzo okončan

Izvor: B92

Četvrtak, 03.04.2003.

17:58

Default images

Britanski premijer Toni Bler upozorio je u četvrtak članove svog kabineta da ne očekuju brzi kraj rata u Iraku, iako je već izvesno da će irački predsednik Sadam Husein biti svrgnut. "Sve je jasnije da je to jedini ishod sukoba", preneo je Blerov neimenovani portparol reči premijera. Bler je, takođe, upozorio ministre da se "ne zanose i ne predviđaju u kojem će tačno roku" rat biti okončan. "Još predstoje mnoge teškoće koje treba prevazići na svim frontovima, ali mi smo dospeli dalje na svim linijama nego što smo se mogli nadati", naglasio je on. Prema njegovim rečima, britanske trupe učvršćuju svoje položaje oko drugog po veličini iračkog grada Basre, "pokazujući iz dana u dan tamošnjem narodu da su promene nepovratne".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: