Psi u Poljskoj dobili parking

Uporne tropske vrućine koje su nedeljama mučile Poljsku i dramatične scene kada su prolaznici razbijali prozore automobila spasavajući od smrti ostavljene pse, inspirisale su poljske trgovce u Poznanju da se pobrinu za kućne ljubimce svojih mušterija i otvore prvi parking za pse.

Izvor: B92

Subota, 22.08.2015.

10:34

Default images
Screenshot

Parking ispred tržnog centra Franovo sastoji se od četiri kućice za pse sa malim ograđenim ispustom, a svaka kućica ima i činiju sa vodom koju zaposleni u tržnom centru redovno menjaju.

Parking-kućice za pse smeštene su u hladovini u prostor pod nadstrešnicom, a psi se za njih "parkiraju" povodcima sa specijalnim ključem kako niko osim vlasnika ne bi mogao da ih odvede.

"Naša inicijativa je reakcija na pse pozatvarane na vrućini u automobilima, ili ostavljene vezane ispred centra bez vode i na suncu", kazao je Pšemislav Juskovjak iz IKEA Poljska koja ima prodavnicu u tom tržnom centru.

U jeku tropskih vrućina u julu neki tržni centri omogućili su Poljacima da u tržni centar uvode i svoje pse, da se i oni rashlade, ali psi uglavnom ne mogu i dalje da uđu u većinu radnji u centrima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: