Hlađenje kaveza i životinja u jagodinskom zoo-vrtu

Visoke temperature, prave tropske, teško podnose životinje u Zoološkom vrtu u Jagodini i radnici sve čine, pre svega čestim rashlađivanjem vodom iz šmrkova kaveza i životinja, da im pomognu, rečeno je danas Tanjugu u ovom javnom preduzeću.

Izvor: B92

Subota, 25.06.2016.

18:59

Hlađenje kaveza i životinja u jagodinskom zoo-vrtu
Foto: Tanjug / Dušan Anièiæ

Životinje su trome, pospane, sporo se kreću i čestim izmenama vode za piće, rashlađivanjem kaveza i prskanjem pod mlazom, u kome posebno uživaju medvedi i tigrovi, pomažemo im da savladaju visoku temperaturu, kažu radnici Zoološkog vrta.

Žirafa, kamile, zebre, antilope, majmuni i druge životinje iz afričkog podneblja dobro podnose temperature, stalno su napolju i samo im češće nego inače menjamo vodu za piće, kažu radnici.

Bazen s fokama, koje su stanovnici hladnih predela, dobio je sistem za rashlađivanje i nadstrešnicu, kako bi ovih vrelih dana lakše podnosile visoke temperature, izjavio je Tanjugu veterinar u Zoo-vrtu Vladimir Jovanović.

Zahvaljujući novom uređaju, koji je isti kao u beogradskom zoo-vrtu, temperatura u bazenu za foke ne prelazi 17 stepeni Celzujsovih, istakao je Jovanović.

U letnjim danima prošlih godina, do instaliranja sistema za rashlađivanje, bazen s fokama radnici Zoo-vrta u Jagodini su rashlađivali tako što su u njega, po nekoliko puta dnevno, stavljali sante leda.

Zoo-vrt u Jagodini, koji je sastavni deo Turističkog kompleksa "Potok", Akva-park i Muzeja voštanih figura, idućeg meseca će obeležiti deset godina rada.

Zoo-vrt u Jagodini ima oko sto vrsta životinja sa oko 400 primeraka, ne računajući ptice, a najbrojnije posete, pojedinačne i grupne, su leti, dok su krajem i početkom školske godine najbrojnije đačke ekskurzije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: