Azil: Truju pse i mačke u Bačkoj Topoli

Azil za zaštitu životinja "Etela Merk" iz Bačke Topole upozorio je danas da nepoznati počinioci truju pse i mačke u tom gradu.

Izvor: Izvor: Tanjug

Subota, 04.10.2014.

14:14

Default images

Taj azil je na svojoj stranici na društvenoj mreži Fejsbuk objavio informacije da je otrovano nekoliko pasa i mačaka u više ulica u Bačkoj Topoli.

"Počinioci truju životinje otrovom 'karbofurana', koji je kao sredstvo za zaštitu bilja zabranjen u Evropskoj uniji", naveli su iz azila.

Podsetili su da je trovanje životinja krivično delo za koje je propisana kazna do pet godina zatvora.

Predstavnici Javnog preduzeća "Komgrad", koje se izmedju ostalog bavi i sakupljanjem otpada, demantovali su optužbe da imaju bilo kakve veze sa slučajevima trovanja životinja.

Azil za životinje "Etela Merk" podsetio je da se danas obeležava Svetski dan životinja (World Animal Day). Oni između ostalog podsećaju i na to kakva je situacija u Srbiji, kada je reč o zaštiti životinja.

“Iako je Zakon o dobrobiti životinja usvojen 2009. godine, u Srbiji se situacija nije mnogo promenila. Edukacija građana, kažnjavanje napuštanja, zlostavljanja i ubijanja skoro da ne postoje. Borba za implementaciju Zakona, za adekvatno mesto životinja među nama, za toleranciju, a protiv ravnodušnosti i diskriminacije ljudi koji pomažu životinjama - se nastavlja”, poručuju iz udruženja “Etela Merk”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: