Upoznajte neodoljivo slatke ubice životinjskog carstva

Ove životinje su neodoljivo simpatične, ali nemojte da vas njihov izgled zavara.

Izvor: B92

Petak, 27.02.2015.

20:40

Default images

Foto: Kazue Asano/Flickr.com

One su isto tako i krvoločne ubice! Pogledajte listu najslađih okrutnih ubica životinjskog carstva.

Delfini

Foto: Ste Elmore/Flickr.com

Ovi morski sisari su neverovatno pametni, ali i zli! Naime, istraživači su primetili da delfini koriste okrutne taktike kako bi ubedili ženku da se pare. Tako su na primer spremni da počine čedomorstvo, kako bi ženka ušla u estrus (teranje).

Patke

Foto: jeffery wright/Flickr.com

U istraživanju koje je sproveo Univerzitet u Masačusetsu u vezi s razmnožavanje pataka, primećeno je da se često do tri mužjaka međusobno tuku kako bi se na silu parili sa jednom ženkom, dok se 20 drugih jedinki okupi da posmatra.

Polarni medvedi

Foto: Kevin Ward/Flickr.com

Polarni medvedi jedu druge polarne medvede. Najčešći slučajevi su kada mužjaci pojedu mladunce, dok je takođe primećeno da pothranjene majke medvedice jedu svoje bebe. Čak je zabeležen jedan slučaj kada su mladunci pojeli svoju nepokretnu majku.

Nilski konj

Foto: Camilla Faurholdt-Löfvall/Flickr.com

Niski konji su krvožedne ubice koje često zlobno, nasmrt, napadaju ljude, bez ikakvog povoda. Pri tome, oni su biljojedi i ne jedu ljude. Istraživanja su utvrdila da napadi niskih konja imaju najveću stopu smrtnosti.

Foke

Foto: SR Photies/Flickr.com

Tim stručnjaka je posmatrao mlade mužjake antarktičke foke kako siluju kraljevske pingvine u tri potpuno odvojena slučaja. Pol pingvina je nepoznat, ali su svi delovali zdravi.

Vidre

Foto: Gregory "Slobirdr" Smith/Flickr.com

Morske vidre ubijaju druge životinje, ne zato da bi ulovile hranu, već iz zabave. Takođe, u mnogim slučajevima mužjaci će oteti i zarobiti mladunce sve dok majka ne donese potrebnu hranu za otmičara.

Naučnici i dalje nastoje da otkriju tajne ovako neobičnih ponašanja životinja, ovo su samo rezultati nekih istraživanja. Nadamo se skorašnjim novim otkrićima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: