San intelektualaca: Mačke sa polica za knjige

Mesta koja najčešće obilaze intelektualci, koji su osim u knjige zaljubljeni i u mačke, su one male, ušuškane knjižare u kojima je krznenim lepoticama dozvoljen ulaz.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.04.2014.

08:34

Default images

Takva mesta ne mogu se opisati rečima, pa ćemo fotografijama pokušati da vam dočaramo lepotu i toplinu kojom ona zrače. S obzirom na to da se do sada niko nije dosetio da ovakvu knjižaru otvori u Srbiji, evo ideje za unosni i pomalo romantični biznis!

Potraga za novim štivom postaje zabavnija ukoliko vas sa polica posmatraju njihove radoznale oči.

Ako neka knjiga baš i nije dobra, može se desiti da vam mačka na nju stavi šapu veta, kako bi vam skrenula pažnju da se ipak odlučite za neki drugi naslov.
Petteri Sulonen/Flickr.com
Odlazak u knjižaru postaje mnogo zabavniji ukoliko u njoj živi jedna ili više mačaka.

Ukoliko knjižara ima prostor rezervisan za čitaonicu – koja je verovatnoća da će se čitaoci više u njoj zadržavati ako im društvo pravi mačka?

Mnoge knjižare ili kafe-knjižare u inostranstvu, čiji su vlasnici odavno shvatili da je dolazak posetilaca u njihove lokale prijatniji ako im pruže i čitanje i maženje sa macama, mnogo bolje posluju od kada su postale petfrendli.
Ginny and John Woods/Flickr.com
Nadamo se da će se takvo jedno mesto uskoro otvoriti i kod nas...

Dok se to ne dogodi, niko nas ne sprečava da gledamo ove fotografije i maštamo da knjigu omiljenog pisca čitamo u ušuškanoj knjižari, dok nam u krilu prede mačka...

Ukoliko smo pogrešili, i znate za neku knjižaru sa macama na policama u Srbiji - recite nam, i već smo im krenuli u posetu!

Mnogo napuštenih mačaka na ovaj način dobilo bi divan dom...

Izvor: Životinje.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: