Riče kao lav: Sevki je zaista veliki mačak / VIDEO

Kada je mladi bračni par iz Turske udomio mačka Sevkija, nisu ni sumnjali da se radi o ljubimcu koji će u budućnosti privlačiti mnogo pažnje. Mačak Sevki dugačak je preko jednog metra, težak je 7,5 kg i riče kao pravi lav.

Izvor: B92

Nedelja, 22.10.2017.

12:00

Riče kao lav: Sevki je zaista veliki mačak / VIDEO
Printscreen YouTube/LUCKY ALIEN

Porodica je pre 11 godina mačka pronašla na ulici u Ankari, a vremenom su primetili da je narastao mnogo više u odnosu na druge vrste mačaka. Zabrinuti zbog moguće gojaznosti, odveli su ga veterinaru koji im je kazao da je reč o mačku čiji su roditelji norveška šumska mačka i ankarska mačka.

Osim veličinom, Sevki privlači pažnju i prodornim glasom.

"Bio je mnogo veći u odnosu na dimenzije neke obične mačke. Veterinar nam je rekao da je reč o ukrštanju norveške šumske i ankarske mačke. Trenutno ima 7,5 kilograma. Nema nikakav problem sa gojaznošću. Veoma je fit. Ima krupne šape i širok trup", rekao je Jurdakul i dodao da ljudi sa čuđenjem gledaju njihovog mačka.

"On je veoma miran i strpljiv mačak. Voli da se druži sa ljudima i da spava."

Ipak, kaže kako njihov ljubimac poseduje i određeno ponašanje koje je uobičajeno za psa. Prema njegovim rečima, mačak dolazi kada bude pozvan, a odlazi kad mu se to naredi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: