Beč: Za sterilizaciju mačaka 100.000 evra

U glavnom gradu Austrije poslednjih meseci zabeležen je porast mačje populacije zbog čega su u upravi Beča odlučili da u saradnji sa međunarodnom organizacijom za zaštitu životinja „Četiri šape” započnu projekat sterilizacije uličnih mačaka.

Izvor: COMPRESS

Četvrtak, 16.07.2015.

15:47

Default images
Fotografija © COMPRESS/ Julia Enerwitschläger

„Iako je napuštanje životinja u Austriji zakonom zabranjeno, mačke se i dalje bezobzirno napuštaju. Ovim životinjama pokušavamo da pomognemo koliko je to moguće”, kaže članica gradskog veća Uli Zima i apeluje na sve vlasnike mačaka da sterilizuju svoje ljubimce.

Ukupan budžet za kastraciju uličnih mačaka za ovu godinu iznosi 111.000 evra a veterinari se angažuju na volonterskoj bazi. Mačke se pregledaju, kastriraju, vakcinišu protiv parazita, čipuju i unose u bazu podataka. Nakon kastriranja mačke provode još dva dana kod veterinara radi posmatranja i tek onda se ponovo puštaju na slobodu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: