Premijera drame "Na dnu" u Narodnom pozorištu

Predstava "Na dnu", po delu Maksima Gorkog, u režiji i adaptaciji Ane Đorđević, premijerno je izvedena sinoć na sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta u Beogradu.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 04.10.2015.

08:45

Default images
Foto: narodnopozoriste.rs

Čuvena ruska drama s početka 20. veka, potresna priča o ljudima sa socijalnog i moralnog dna i o društvenoj nepravdi, bez sumnje je i danas veoma aktuelna, a njeni su likovi univerzalno prepoznatljivi.

Predstava je modernizovana rediteljskim pristupom i kostimom, tekst je skraćen i "ubrzan", ali čini se da sve to nije profunkcionisalo na pravi način. Aplauz premijerne publike bio je pristojan.

Međutim, prema prvim utiscima, ukupni rezultat je ispod očekivanja od ovako ozbiljnog i složenog komada, sa važnim filozofskim i sociološkim aspektima. Uloge su igrali Gojko Baletić, Sonja Kolačarić, Kalina Kovačević, Aleksandar Srećković, Milena Đorđević, Vanja Ejdus, Zlatija Ivanović, Darko Tomović, Nemanja Oliverić, Andrej Šepetkovski, Miloš Đorđević i Tanasije Uzunović.

Dramaturg na predstavi bio je Slavko Milanović. Scenografiju je kreirala Dragana Macan, a kostime Lana Cvijanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: