Vesti iz Dogvila: dobili smo sugrađane

Odabrani su radovi dvadeset i dvoje autora/ki koji će biti integralni deo predstave Dogvil. Dogvil Interakcija dala je inspirativne rezultate.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 12.12.2014.

15:33

Default images

Dogvil su u sebi pronašli: Angelina Stevanović, Zaza Jović, Vukolaj Žakula, Nenad Nedeljkov, Aleksa Jovčić, Valentina Gajić, Sara Jeveričić, Marijana Janković, Milica Duždević, Milena Stanojević, Marija Antonijević, Koki Srbija, Katarina Ivakić, Jovana Ranđelović, Ana Maria Gašpar, BeeBap Douap, Jana Šestić, Ivan Ilić, Ivana Tomić, Danilo Ciganović, DaLi Loveart i Filip Mamula.
Svi radovi iz Dogvil Interakcije biće prikazani u okviru prateće izložbe "Dogvil: Idealni grad" koja će biti postavljena u januaru u Mikser House-u.

Online konkurs Dogvil Interkacija trajao je od 7. oktobra do 9. novembra, a svoje radove je poslalo čak 85 autora. Teme, koje su objavljivane na svakih 7 dana, bile su: Mržnja“, „Nasilje nad ženama“, „Mržnja prema strancima“, „Ubij pedera!“ i „Dogvil – idealni grad“.

Sve radove možete pogledati ovde - bit.ly/DogvilOdabraniRadovi.

Premijere Dogvila održaće se 19. i 20. decembra (20h) u beogradskom Mikser House-u.

Dogvil - Nasilje Nad Zenama from Vukolaj Zakula on Vimeo.

Dogvil je na turneji, samo u decembru imamo 7 zakazanih izvođenja:

- Beograd: Mikser House: 19. i 20. decembar PREMIJERE, 21. decembar - prva repriza
- Novosadske premijere, SKC NS Fabrika: 22. i 23. decembar (ulaznice za oba izvođenja iznose 1.000 dinara, dok je za dve kupljene ulaznice cena je 1.800 dinara. Ulaznice se prodaju u Gigs Tix-u i u CD Šopu Mungos, Zmaj Jovina 2, u pasažu).
- Kulturni centar Inđija, 27. decembar
- Kragujevac: Sala Prirodno matematičkog fakulteta - 29. decembar (u organizaciji SKC Kragujevac) Dogvil je scenski komad koji je pozorišna predstava koliko i koncert: na bini su tri muzičara, dve glumice i glumac, a narativ se predstavlja glumom, koncertnim izvođenjem i interakcijom sa videom, odnosno scenama na velikom platnu, koje dominira scenografijom.

Predstavu Dogvil, pozorišnu adaptaciju scenarija istoimenog filma Larsa fon Trira, režira Kokan Mladenović, a muziku kompozitora Marka Grubića izvodiće uživo Vrooom u sastavu: Andrijana Belović (glas i klavijature), Jamal Al Kiswani (saksofoni, flauta, gitara, klavijature) i Marko Grubić (bas, gitara, klavijature, loopovi).

Branislav Trifunović igra sve muške uloge u komadu, a ulogu Grejs i sve ostale ženske uloge igraju Milica Majstorović i Tamara Aleksić.

Koproducenti predstave Dogvil su Mikser, SKC Novi Sad, Dom omladine Pančeva i Marko Grubić (Fast Forward). Partner predstave je KC Pančevo. Projekat je podržao Sokoj.

Nove informacije o svim pojedinačnim izvođenjima možete pratiti na Facebooku:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: