Miloš Lolić režira "Dnevnik o Čarnojeviću"

U Jugoslovenskom dramskom pozorištu su počele probe predstave Dnevnik o Čarnojeviću Miloša Crnjanskog. Predstavu koja će biti postavljena na Sceni „Ljuba Tadić“ režira višestruko nagrađivani Miloš Lolić.

Kultura

Izvor: Izvor: JDP

Ponedeljak, 13.10.2014.

11:51

Default images

U podeli se nalaze glumci Vojislav Brajović, Branislav Lečić, Nikola Đuričko, Vojin Ćetković, Milan Marić, Stefan Bundalo, Hristina Popović, Jelena Ilić i Milena Živanović. Dramaturg je Periša Perišić, scenografkinja Jasmina Holbus, kostimografkinja Marija Marković, kompozitor Nevena Glušica a koreograf Dragana Bulut.

Dnevnik o Čarnojeviću je deo programa obeležavanja stogodišnjice početka Prvog svetskog rata koji finansira Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Krajem meseca počeće i rad na predstavi Razbijeni krčag Hajnriha fon Klajsta koji će režirati Igor Vuk Torbica a glavnu ulogu će tumačiti Nebojša Glogovac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: