Krimi roman Ane Berbatov “Operacija Eros”

"Admiral books" se ubraja među one domaće izdavače koji su spremni na rizik, a to znači da objave knjige domaćih ili stranih pisaca koji su kod nas još nepoznati kao što je slučaj sa detektivskim romanom Ane Berbakov Anne "Operacija Eros".

Tanjug
Podeli

Pretragom interneta dobijen je podatak da je autorka naše gore list, da se bavi raznim formama umetničkog stvaralaštva, da ima svoj profil na Fejsbuku, ali o ovom njenom prvom izletu u romanesknu formu nema podataka osim da je sa uspehom učestvovala na nekom od konkursa za krimi priču što znači da joj je ovaj žanr blizak.

Roman "Operacije ERos" posvetila je svojoj majci Danieli "svom ličnom detektivu" što bi moglo da se protumači da je odrasla u prodici policijskog istražitelja pa da joj sama problematika nije strana.

Pisan u prvom licu, naratorka u romanu je Sofija Kovač, studentkinja kriminalistike koja voli svoj budući posao i zato je spremna da i pre kraja obrazovanja počne da se bavi njime iako je značajan podstrek i taj podatak da je njena bivša i za sada jedina ljubav u opasnosti.

Misteriozni nestanak Jovana koga još nije prebolela motiviše Sofiju da se otisne tokom letnjeg raspusta u Grčku to omiljeno srpsko letovalište nebi li ušla u trag mladiću koga nije mogla da zaboravi.

Cela avantura koju je autorka nazvala "Operacija Eros" jer su svi postupci amaterke-detektiva Sofije motivisani ljubavlju ima sve obavezne elemente detektivsakog žanra: zanimljiv zaplet, puno napetih preokreta, iznenađenja na svakom koraku, krijumčarenja, zločina, ali ono što knjigu čini šarmantnom je naratorkin način pripovedanja koji je sasvim u duhu generacije XXI veka kojoj je knjiga, pre svega i namenjena.

Leto je sada još daleko, ali knjiga može da pomogne mnogima da se opredele za letovanje u Grčkoj jer je i naratorka nakon što je svoju letnju detektivsku avanturu prenela na papir svog diplomskog rada, ponovo krenula u tom pravcu ali zato što joj je neko posalao poziv uz izjavu ljubavi.

Prati B92 na Viberu

Knjige/Stripovi

Otvoren 62. Međunarodni sajam knjiga

Austrijski pisac i publicista Karl Markus Gaus i akademik Miro Vuksanović otvorili su večeras 62. Međunarodni beogradski sajam knjiga, poručivši da je to "savršena opšta smotra odbrane jezika", koji "u svakodnevnici i umetnosti za cilj ima da se ljudi sporazumevaju i u rečima onog drugog otkriju sebe same".

Knjige/Stripovi nedelja 22.10. 18:45 Komentara: 3

Nova knjiga Samizdata B92: "Čuvarkuće - Udovice pisaca"

Autor knjige Aleksandar Đuričić, dugogodišnji je novinar, urednik i publicista. U knjizi "Čuvarkuće - Udovice pisaca", Đuričić je obradio nepoznate delove biografija, zanimljive, dramatične, dirljive, poetične i javnosti malo poznate detalje iz života poznatih pisaca, i to kroz razgovore s njihovim udovicama.

Knjige/Stripovi nedelja 22.10. 12:26 Komentara: 0

"Pokondirena Dinja" u izdanju Samizdata B92

Dinja je samonikli internetski fenomen... Njen izvorni autorsko-izvođački nerv nije publicistički nego umetnički: koliko god bila zajedljiva i kritična, ona je zapravo i empatična, introspektivna, neretko upravo lirska. Iza ljudskih fasada razotkriva sve i svašta, ali nad „lošim“ otkrićima ne trijumfuje...

Knjige/Stripovi subota 21.10. 12:45 Komentara: 2
strana 1 od 542 idi na stranu