Šta možete da uradite za 15 minuta?

Četvrt sata. Petnaest minuta. Mnogo toga može da se uradi za tako kratak vremenski period, zar ne? A ako ste Kejt Buš, onda ćete uspeti da rasprodate čak dvadeset dva iznenada zakazana koncerta.

Kultura

Izvor: Izvor: B92, Guardian

Subota, 29.03.2014.

13:24

Default images

Pevačica, koja nastupa prvi put uživo nakon 35 godina, početkom sedmice zakazala je 15 nastupa u Londonu. Ubrzo nakon objave informacije na njenom zvaničnom sajtu, isti se “srušio” zbog velike posećenosti, pa je dodato još sedam koncerata.

Tako će Kejt Buš u londonskoj dvorani "Hamersmit Apolo" nastupati 22 večeri, od 26. avgusta do 1. oktobra.

Karte su u prodaju puštene 28. marta, i ukoliko ste planirali da posetite neki od koncerata nadamo se da ste ih već nabavili jer su, kako pišu britanski mediji, karte za sve koncerte rasprodate za manje od 15 minuta! Ukupno je prodato 77.000 karata, čija se cena kretala od 49 do 135 funti.

“U potpunosti sam oduševljena vašom reakcijom na zakazane nastupe. Mnogo vam hvala. Radujem se što ćemo se sresti krajem godine”, napisala je Buš na svom sajtu.

Zanimljivo je da je Kejt Buš, uprkos kultnom status koji ima u svetu muzike, samo jednom išla na turneju, i to 1979. godine. Njene nastupe tom prilikom je režirao, tada dvadesetogodišnji Entoni van Last, koji se kasnije proslavio kao koreograf popularnog mjuzikla “Mamma Mia!” i drugih predstava sa Vest Enda.

Bili su to nesvakidašnji koncerti koji su kobinovali muziku, ples, poeziju, burlesku, magiju i brojne pozorišne elemente, a uz Kejt su nastupali mladi plesači Sjuart Ejvon Arnold i Geri Harst.

Više informacija o nastupima Kejt Buš trebalo bi uskoro da bude poznato, a njeni ljubitelji njene muzike širom sveta nadaju se da će se niz londonskih koncerata nastaviti i nastupima u drugim gradovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: