Bemus ide po Erićevom programu

Jugokoncert se zajedno sa Sekretarijatom za kulturu Grada Beograda trudi da se što pre realizuju odobrena sredstva kako bi se stekli uslovi za produkciju 45. Bemusa, zakazanog za period od 12. do 21. oktobra.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.09.2013.

15:31

Default images

Direktor Jugokoncerta Boško Radojković izjavio je Tanjugu da je program koji je zamislio umetnički direktor i selektor Zoran Erić bio spreman u junu i da do danas nije menjan.

"Mi ne radimo nikakav drugi ili novi program, trudimo se da program koji je postavio Erić ispoštujemo, u branši svi znamo da je teška materijalna situacija i ne pravimo podele, imamo zajednički cilj održavanje 45.Bemusa", kazao je Radojković.

Celokupan Erićev program biće realizovan izuzev porudžbine 45.Bemusa, kompozicije "Obala" Ivane Stefanović, koju je ona, kako je rekao Radojković, sa razlogom povukla jer se kasnilo sa realizacijom.

Grad Beograd za ovogodišnji Bemus izdvojio je 12 miliona dinara a ministarstvo kulture 4 miliona dinara što su upola manja sredstva nego prethodne godine. Program 45.Bemusa je predložen u skladu sa budžetom i nije doveden u pitanje sve do subote kada je kompozitor Erić koga je Grad Beograd, kao osnivač Bemusa, imenovao 2010.godine za selektora na četiri godine u pismu gradonačelniku Beograda, Sekretarijatu za kulturu i Jugokoncertu podneo ostavku.

U pismu koje je objavila "Politika" Erić je naveo da je svestan mogućnosti institucija koje finansiraju Bemus ali smatra da je program doveden do tačke kada više nije u stanju da stane iza njega i ustvrdi da je to festival koji nastavlja svoju bogatu, gotovo poluvekovnu tradiciju.

Prema rečima Radojkovića, Erić je sasvim opravdano podneo ostavku jer program koji je predložio u datom trenutku nije bio dobro koordinisan, ali zadovoljan je što će se 45.Bemus izvesti gotovo u celosti kako je zamislio, izuzev dela Stefanović i programski stoji uz Jugokoncert.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: