Nova vest
Košarka

28.4.2024.

10:52

Mijailović odgovorio Grboviću: "Nekorektno, došao sam i sa njim je sedeo Čović" VIDEO

Ostoja Mijailović, predsednik KK Partizan, govorio je o odnosima sa Nebojšom Čovićem, predsednikom "večitog" rivala Crvene zvezde.

Izvor: TV Prva

Srđan Stevanović/Starsport

"Kada sam ušao u košarku moje znanje je bilo skromno. Nisam znao više od onoga što mogu da pročitam u medijima. Stalno sam mislio da su tu obe strane. Da je istina na pola. Kao Partizanovac sam verovao da je tome doprinosila druga strana. Kada sam došao, slao sam pomirijuće poruke. Ali kada neko pušta toliko lažnih informacija, na kraju shvatite da je njegov cilj da vas srušite. Da bude bolji od vas van parketa, da bi na kraju bio i na terenu bolji. Taj čovek je ceo svoj život rušeći druge gradio svoj rezultat. Očigledno tu nešto ima, čim je decenijama tu", rekao je Mijailović gostujući na TV Prva i potom se osvrnuo na nedavnu izjavu direktora "Beogrdaske arene" Gorana Grbovića, da je Mijailović "pogazio reč" posle sastanka sa Nebojšom Čovićem koji je on organizovao.

"Slušam Gorana Grbovića. Istina je da me je pozvao na sastanak da se vidimo sa jednim čovekom. To nije bilo korektno. Ja sam došao i sa njim je sedeo Nebojša Čović. Ja tu nikome nisam ništa obećavao. Nije trajao razgovor dugo, nekoliko minuta. Bio sam iznenađen društvom koje me je čekalo tamo. O čemu mi da radimo i sarađujemo, kada poturate priče. Ja nisam glupava osoba, postigao sam nešto u životu. Radim 12 sati dnevno jer želim nešto da postignem. Možda pravite neke greške, ali ako vi poturate priče i smišljate afere onda nema saradnje. Na panelu sam rekao pred 1.500 ljudi, pred onima koji su važni iz sveta ekonomije, da treba da zastupamo zajedničke interese. Gospodin je na sastanku ABA lige zastupao samo svoje interese. Neke televizije su pokušavale da nas dovedu zajedno u emisiju. Na kraju je on uvek odustajao. Sad više nema svrhe, da se to pretvori u neki rijaliti..."

Tokom subote u crno-belom taboru su saopštene velike vesti oko produžetka saradnje sa Željkom Obradovićem.

"Juče oko dana smo završili tu formalnost. Mesecima unazad smo radili na tome i prošli smo čudan period. Od raznoraznih pritisaka sa tribina do javnosti. Mi nismo imali drugu opciju niti razgovarali sa nekim drugim osim sa Željkom. Normalno je da sednete i razgovarate o tome šta je bilo dobro i šta treba popraviti", nastavio je Mijailović i istakao da je cilj sa Obradovićem na klupi da crno-beli postanu stalni član Evrolige:

"Njegov ostanak je dobar za klub i regionalnu košarku. To je čovek koji je osvojio devet evropskih titula. On stalno govori da voli Srbiju i Beograd. Podršku koju dobija od navijača Partizana, ne znam da li dobija bilo koji drugi trener. U Srbiji je košarka daleko popularnija u Srbija. Partizan i Zvezda su zauzeli prva dva mesta po gledanosti. To je veliki uspeh za srpsku košarku."

Tim nije uspeo da izbori mesto u plej-inu.

"Nije samo neuspeh ili samo uspeh ako gledate trofeje. Sa strane navijača trofeji se gledaju više od svega. Kao i uvek, dali smo sve od sebe, ali nismo ušli u plej-in. Veliki je uspeh što smo uspeli da budemo najgledaniji tim. Ono što je fenomen Partizana, nama poslednjih godina mnogo dece i porodica dolazi na utakmice. Moramo da ispravimo vređanja sa tribina ka bilo kome. Jedina stvar koju su nam stavili kao primedbu na sastanku Evrolige je bilo da to ne treba da se dešava na tribinama", kaže predsednik Partizana, koji je o tome pričao i sa Obradovićem:

"Jedna od strateških stvari, koja nije bila uslov, u razgovorima sa Željkom Obradovićem, jeste da mi to kolektivno moramo da uklonimo to. Tu nema mesta prozivkama i parlama koje se ne tiču košarke. Važno mi je da je Željko prihvatio da će naša strategija biti takva. Da se bavimo samo košarkom i samo tako možemo da gledamo u budućnost. Mnogo prozivki, ne samo kod nas, imate i kod Crvene zvezde. Zamislite dovedete dete da sluša takve uvrede. Ono što je nama važno jeste da novi naraštaji dođu na utakmice. To je jedina stvar koja kod nas u organizaciji stoji kao nerešena. Nama stižu stalno kazne za takve stvari. Mi to moramo da uradimo i zarad čistote sporta, on je nešto drugo."

Finansijska situacija u klubu je povoljna.

"Stabilni smo, delimo plate na vreme. Ponosan sam što smo smanjili dugove prema poreskoj upravi. Mi nemamo nikakvih problema, videćemo kako će biti u budućnosti. Kada rešimo hendikep uvreda sa tribina, mi ćemo imati veću podršku Evrolige da uđemo u stalno članstvo. Nama to treba i dugogodišnji sponzori", kaže Ostoja.

Uveren je da će tim uspeti da eliminiše Budućnost.

"Nadam se da ćemo proći u finale. Želim da odbranimo trofej ABA lige jer nam on, takva je bila praksa, garantuje igranja u Evroligi. Uveren sam da ćemo Zvezda i mi, bez obzira ko osvoji taj trofej, igrati Evroligu", uveren je Mijailović.

Posle dve godine pauze, tim će igrati u domaćem šampionatu.

"Mi smo odlučili i prošle godine da igramo KLS, ali smo stvarno zakasnili da se registrujemo. Nisu nam dozvolili da se doregistrujemo. Ove godine smo to uradili na vreme, ali mi je žao što se pretvorilo u polufinale i finale. Neke promene moraju da se dese, a ne u interesu samo Partizana i Zvezde. Sada blista košarka i na drugim mestima. To je važno zbog razvoja ljubavi prema sportu", objasnio je Mijailović.

Aktivno se radi na pojačanjima.

"Nismo prestali da radimo na pojačanijma. Važno je da to radimo na vreme. Prošle godine je tržište bilo teško, nismo mogli da nađemo igrače koje možemo da platimo. Zoran Savić radi sa skauting službom, ali ne bih sada o tome. Biće pojačanja uskoro", najavio je Mijailović, ali nije hteo da otkriva imena.

"Mogu da nagađaju, ali neću da govorim unapred o stvarima. Nije u redu ni prema igračima. Mi sada razgovaramo o igračima koji su tu, oko produžetka ugovora. Mislićemo o domaćim igračima, ali ćemo obratiti pažnju i na one koji nam mogu pomoći da osvojimo trofeje."

Izvor: Prva tv

Podeli:

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu