Kultura

Ponedeljak, 03.09.2012.

20:43

Robi Vilijams spremio novi album

Britanska muzička zvezda Robi Vilijams objaviće 5. novembra novi studijski album pod nazivom „Take the Crown“.

Izvor: B92

Default images

Album će najaviti singl „Candy“ koji izlazi 29. oktobra. O ovoj zaraznoj i tipičnoj pop pesmi, pevač kaže:

„To je letnja pesma o devojci koja za sebe misli da je sjajna. Ona to možda i jeste, ali je ipak malo zločesta. Neke pesme se pišu dugo, a neke ispadnu odjednom kompletno završene i ne moraš više da misliš o njima. Zaista ne znam kako i zašto je sve to ispalo iz moje glave u tom trenutku. Prosto jeste.“

Ovaj album dolazi nakon pauze koju je Vilijams napravio u solo karijeri, ali i nakon uspešne turneje sa ponovo okupljenim bendom „Take That“. Biće to njegovo prvo ostvarenje koje objavljuje za pod etiketom „Island/Universal“.

Album je sniman u Los Anđelesu, dok su orkestracije na albumu snimljene u legendarnom „Capitol“ studiju. Vilijamsu je značajnu pomoć pružio producent Džeknajf Li, a album će zatvoriti pesma „Losers“ u kojoj gostuje američka kantri muzičarka Lisi (Lissie).

Sa preko 60 miliona prodatih albuma tokom svoje solo karijere, Robie je najprodavaniji britanski solo izvođač a takođe je osvojio i više BRIT nagrada nego bilo koji drugi izvođač ikada, ukupno 17, da budemo precizni.

Njegovih šest albuma nalazi se na Top 100 listi najprodavanijih albuma u Velikoj Britaniji. Ušao je u Ginisovu knjigu rekorda 2006. godine prodajom od 1.6 miliona prodatih ulaznica za koncert u samo jednom danu.

Pre dve godine osvojio je priznanje za izvanredan doprinos britanskoj muzici na dodeli BRIT nagrada. Ponovna saradnja sa „Take That“ dovela je njihov album do titule najbrže prodatog albuma veka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: