Izložba "Dodir za ljubav" konačno i u Beogradu

Posle velikog uspeha u Novom Sadu, izložba akademskog slikara Milutina Obradovića pod nazivom "Dodir za ljubav" predstaviće se i beogradskoj publici.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 08.04.2016.

15:13

Izložba

Svečano otvaranje izložbe odrzaće se 22. aprila u 19:30 u galeriji "Singidunum". Izložbu će otvoriti književnik Miloje Popović Kavaja.
Milutin Obradović pripada grupi talentovanih slikara Crne Gore. Tema na njegovim slikama je portert konja koju on lirično i likovno majstorski prenosi u najčistija emotivna stanja gde dominira originalna igra bogatog kolorita i simbola.

Iako mlad, skrenuo je na sebe pažnju svetske javnosti, o čemu svedoči pisanje “Wall Street” magazina koji je 2015. nadahnuto i sa puno senzibiliteta pisao o ovom umetniku. Njegova umetnička dela su privukla pažnju i popularnog sajta “TheArtbo” koji je objavio tekst o njemu početkom ove godine.

Veliki uspeh postogao je 2015. na festivalu “Budva grad teatar”. Izlozba slika bila je održana u finalnoj večeri festivala.
"Milutin Obradović je pre svega umetnik uzbudljivog likovnog izraza. Njegova platna u svojoj prirodi nose nešto strašno i eruptivno i oslikavaju jedan eksplozivan karakter okrenut iskonskoj energiji života. U susretu sa njegovim platnima primetićete da vas je napao kolorit i bićete nemoćni da primite toliku bojenu silu" - rekla je o slikama Milutina Obradovića magistar slikarstva Aleksandra Popović.

Milorad Stanoje Sirajski je rekao o slikarstvu Milutina Obradovića:

"To je kao da uđeš u svet sam sebi dovoljan i sam sebi stvaran. Svet koji ništi estetsku distancu između onog ko vidi i onog ko zna. Očigledno je Obradoviću da ovo imaš s rođenjem i slikarstvo donosis maestralno i eruptivno."
Milutin Obradović rođen je 1979. godine u Bijelom Polju. Završio je srednju likovnu, a kasnije i Fakultet likovne umetnosti na Cetinju u klasi profesora S. Karalia.

Umetnikov prepoznatljiv likovni potpis postigao je zapažen uspeh na domaćoj i stranoj likovnoj sceni.

Više informacija o radovima Milutina Obradovića možete videti na www.milutinobradovicart.com.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: