"Otvorena vrata" - nastanak brenda

Nakon najave da će TV serija „Otvorena vrata” uskoro dobiti svoj nastavak, Bojana Maljević se u svom blogu na B92 osvrnula na njenu veliku popularnost.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 18.07.2012.

17:26

Default images

„TV serija ‘Otvorena vrata’ snimana je i emitovana u dve sezone, '94 i '95 godine i predstavljala je svojevrsnu kritiku posrnule srpske kulture i političke scene devedesetih godina kroz jednu građansku ali sasvim neobičnu porodicu”, piše Bojana Maljević.

„Uprkos tome, premijerno je emitovana je na Prvom programu RTS, u udarnom terminu. Ovo ističem, jer nema te osobe koja je živela u Srbiji tada a koja se ovoj činjenici nije čudila.

Ukupno 34 epizode od 45 minuta pisalo je 9 scenarista, režiralo 7 reditelja a igralo je skoro stotinu glumaca. Inicijalni kreatori serije bili su reditelj Miloš Radović i tada studentkinja dramaturgije, scenaristkinja Biljana Srbljanović. Kasnije su im se pridružili: Goran Marković, Miša Radivojević, Boban Skerlić. Branko Baletić, Miroslav Lekić, Mihajlo Vukobratović i drugi.

Humor serije išao je ispred vremena u kome je nastao. U prilog tome govore činjenice da je serija danas popularnija nego kad se premijerno prikazivala. Nijedna druga serija nije naišla na takvu kontradiktornost u svojoj sudbini: od prvobitnog muka ili smejanja krišom – do kultne serije sa više stotina hiljada ozbiljnih fanova - u godini kada je navršila svoje punoletstvo. I nikada se, u istoriji naše televizije nije dogodilo da se radi nastavak cele serije, sa kompletno istom ekipom. Utoliko je naše uzbuđenje veće, ali i naša odgovornost”.

Ceo blog možete pročitati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: