Sreda, 18.07.2012.

17:26

"Otvorena vrata" - nastanak brenda

Izvor: B92

"Otvorena vrata" - nastanak brenda IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

anticenzura

pre 11 godina

U komentarima se vidi kakvi smo mi slepci! Pa jel neko moze da pohvali seriju,a da ne napljuje ove sto ne vole seriju i obrnuto? Ispada da treba biti totalni mentol da bi gledao ovu seriju,ili totalni pajser ako gledas Zikinu dinastiju! J..... vas politika,kad ni seriju neku ne mozete da iskomentarisete bez nje!

Drinken, drinken....

pre 11 godina

Ne volim nastavke. Seriju sam volela ali se završila.
Bojim se da će nastavak biti samo mrcvarenje (isto kao što su i kasniji delovi filma "Mi nismo anđeli" bili loši i samo su bacili ljagu na prvi deo).
Ono vreme nije isto kao i ovo (mada volimo da ga stalno poredimo). To će jednostavno biti dve serije. A ako su dve serije zašto onda ne izmisliti nove likove i nov naziv? Glumci neka budu isti....

Владимир

pre 11 godina

Сад дођох из биоскопа... Што вас је све јако интересовало ко и мене где су и шта раде данас глумци из серије.
Онда да заокружимо, зато се и јављам:
У пустињи је и травка појам живота.

/затварај радњу

edmond

pre 11 godina

da, serija se prikazivala na RTS i sad vidite koje je uredjenje bilo demokratsko, tadasnje ili sadasnje. sad ne sme niko tako nesto da snimi a kamo li da prikazuje na TV

B.

pre 11 godina

Vishe sam puta pisao dugometrazne komentare na temu Otvorenih Vrata i opet cu da navedem neke chinjenice prosto kao reakcija vizuelnog umetnika :

1. Serija je imala IZUZETNO striktan i osmisljen koncept mizanscena a to je da se ni po kakvu cenu nista ne snima i ne deshava van okvira tog stana.
2. Fotografija, svetlo, kamera i zvuk pripadaju 20 godina naprednijoj tehnici snimanja u HD-u.
3. Fotografija serije je svedena na opsti minimalizam , boje su pastelne , sminka veoma cesto besprekorna , skulpture je radio moj bivsi profesor sa akademije likovnih umetnosti Mrdjan Bajic.
4. Dijalozi su vrlo chesto dugi i staticni sto samim tim otvara nova polja percepcije ( danas se kadrovi smenjuju na 3 sec, sto ostavlja konfuzan utisak )
5. Karakteri su veoma vesto dizajnirani, a postoji bar 10tak dramskih momenata koji su ravni Beketu i komediji absurda )

Tako da, prosto ne moze svako da vari ovakav tip serije/filma jer zahteva drugaciji nacin gledanja , kao sto ne moze svako da odgleda do kraja filmove jednog Von Triera, Vendersa, Andersona ili Fasbinder-a.

Cicero

pre 11 godina

@Uros Nema sta da nam drugi prikazuje i objasnjava. Mi smo tu stvarnost svaki dan ziveli i prezivljavali, a sad treba da se pravimo ludi i relativizujemo to sve. Ko je na vreme razumeo sta se ovde desava na vreme je otisao, kao Sofija.

Nenad

pre 11 godina

U vreme kad se prikazala imao 14-15 godina i bila mi je bezveze, ali nedavno sam gledao reprizu i tek sad sa 30 i kusur godina shvatam sta je pisac hteo da kaze :) Odlicna serija!

Fak d sistem

pre 11 godina

Nekim komentatorima ovde je izgleda najveci intelektualni domet humor iz "Zikine dinastije". Tuzno ali istinito.
Jedva cekam nastavak, ovo je jedina serija koju mogu da gledam stalno iznova. Malo zdravog humora uvek dobro dodje :)

pale sera

pre 11 godina

mislim da se dize prasina bez potrebe... kultni lik u seriji je mala Milica koja sada ima preko 30 godina zivi daleko odavde I ne verujem da joj pada na pamet da se vrati ovde. Ima strano drzavljanstvo I odlicno placen posao da bi se kockala zbog par epizoda nekog nastavka. Vesna je takodje jedan od najbitnijih likova I nju bih voleo da vidim, o pokojnoj Oliveri zaista sve najbolje, zena je blistala, a Bojana, uz svo duzno postovanje zbog nekih drugih uloga, ovde je bila krajnje prosecna I ne vidim sto bi se ona posebno radovala nastavku...

BirtzBoy

pre 11 godina

Kao i tada, ni danas nismo svesni u kakvom vremenu zivimo: koliko je moral nisko, koliko je money visoko.

Sama cinjenica da je ova serija ponovo aktuelna govori o tome.

Jedina sustinska razlika, u odnosu na nekada i sad, je u tome sto su producenti i reditelji danas medju posrnulima.

Protracena mladost.

marko

pre 11 godina

Uz jos malo tupljenja, dosadjivanja o velikom uspehu okupljanjanja glumaca, o nastanku brand-a, ogadice te svima, i niko nece hteti da pogleda ni minut. Aman vise, samo marketing pa marketing, postacete ko amerikanci, vise para potrose na reklamu, nego na sam film, i naravno da rezultat bude nula.

mrsi

pre 11 godina

Daleko od toga da je serija bila loša, ali moram da priznam da mi je mnogo smetalo tamo 94-95 kada sam je pratio kao tinejdžer, to što je previše bežala od realnosti. Kao da je živela u nekom paralelnom svetu sa kojim niko u srbiji nije imao nikakvog dodira. Pratio sam urbana dešavanja i urbanu scenu koja je 90ih bila mnogo aktivnija nego 2000-2010, i čak nije ni sa njom imala bilo kakvog dodira. Imao sam ustisak da gledam američku seriju sa domaćim glumcima i za naše uslove previše dobrom produkcijom i sa temama sa kojima samo neko ko živi u skroz uređenoj zemlji može da se poistoveti. Čak mi je i ultra-dosadna serija "Gore-dole" iz tog nekog perioda imala mnogo više smisla nego "Otvorena vrata". Svaka čast na pokušaju da se tako nešto uradi i sama serija je imala puno vanvremenskih scena ali je toliko bila daleko od realnosti tog doba da mi se čini kao promašena, a najviše zbog toga što nisam mogao da zamislim nikoga u Beogradu ko živi takvim životom u to vreme, pa jednim delom ni sad... Voleo bih da razumem malo bolje zbog čega ste toliko voleli/volite ovu seriju pa mi umesto +/- potrošite 30sek i objasnite???

Zeljko

pre 11 godina

Ja ne mogu da se nacudim otkud ovoliko negativnih komentara. To su verovatno fanovi serije bolji srecni ljudi na ladji sa blagom od babe sa sela. Serija je kultna i nije za svakog iz prostog razloga jer za ovu seriju moras ipak da upalis mozak kako bi pohvatao sve fore. Zato i nije popularna kao malo pre pomenute serije. Jedva cekam nastavak i fali ce nam Olivera Markovic.

Easy rider

pre 11 godina

Strasno je koliko negativnih komentara ima na sve sto se imalo pozitivno desi. Neznam u cemu je fora!!?? Verovatno sto je scenarista Biljana Srbljanovic pa neki to nemogu da progutaju a pritom i verovatno neshvataju taj humor,sarm i duh koji je ova serija donosila u nase domove tih '90tih pogotovo onaj sto kaze da neveruje u price da je tih 12god bilo tako lose u srbiji kao sto su mu pricali. E dete moje nepovratilo se. Mozda im vise leze serije tipa "kursadzije". Hehe...aj sad lupajte minuse negativci.

KP

pre 11 godina

Tesko je razumeti Otvorena vrata, a kad ih razumes shvatis koliko njih je zatvorilo svoj um. Sta ako je budzet bio nikakav verovatno, i sta ako je na pojedine momente amaterski snimano, to ovoj seriji daje sarm, ako je nesto nepredvidivo to su onda dijalozi u ovoj seriji, ovo je bi amaterski pokusaj da se napravi komedija ali ne komedija sa primesom narodnog vec jedna urbana, cool komedija kojih je tih godina bilo u vecem delu sveta koliko hocete. Popularnost je stekla nakon toliko godina jer se bavi temama koje ne da su aktuelne i prisutne vec ih iz dana u dan prozivljavamo. Smejemo im se, na primer novi nacin ulaza u autobus (BusPlus system) je slican onom dolazku deda Straje u grad koji se izuva u kolima i pred liftom, smeh i opet smeh. Na momente je nadrealno ali tako je. Da li ce nastavak biti dobar, e to je pitanje verovatno ne sada ali za 15, 20 godina sigurno, uvek kaskamo...

Pedu

pre 11 godina

O moj bože...
Šta je sledeće?
Veliki brendovi "Srećni ljudi", "Porodično blago" i "Stižu dolari" dobijaju nastavke?!

Al smo pukli brate mili!!!
Za nas je i crna rupa predobra.

Dejan

pre 11 godina

Lupajte minuse koliko hoćete ali...
Veću glupost u životu od ove serije nisam gledao, tj. pokušao sam da odgledam par epizoda i tolike nebuloze i tupljenje nisam mogao da podnesem!

Владимир

pre 11 godina

Вероватно би се могло још што-шта рећи на тему, ал нисам одгледао ни пола једне епизоде. Одбио ме онај херметички и стерилни амбијент, изразито ниска продукција, пренаглашена глума ко у најгоре режираним предшколским представама, плитки и предвидиви дијалози, цифрање... Углавном, без поенте и садржине. Типично за 90е. Замлаћивање народа.
Чак ми "Метла без дршке" била занимљивија. Воја Брајовић и оне шненокле за које никад нисам могао да претпоставим и замислим како изгледају, ал добро су звучале...

Mirko i Slavko

pre 11 godina

Ova serija je toliko reklamirana u vreme kad je snimljena, dat joj je udarni termin, a bila je samo besmislena. Osim replika male Milice, sve ostalo u seriji je bilo lose. Ipak, RTS je seriju toliko puta reprizirao da su glumci i oni koji su radili na njoj poverovali da serija ima kultni status.

Atom

pre 11 godina

Bila je to sjajna serija.
Hvala vam svima koji ste je stvorili.Puno srece sa nastavkom.

p.s.
Stvarno mi nije jasno kako ste uspeli da je progurate na RTS ,u ta mracna vremena.

Uros

pre 11 godina

Cinjenica da su se Otvorena vrata prikazivala u udarnom terminu na "Vucelinom" RTS-u govori da je medijska situacija za vreme "Diktatora" bila daleko od onoga kako pokusavaju da nam je prikazu u poslednjih 12 godina.

Uros

pre 11 godina

Cinjenica da su se Otvorena vrata prikazivala u udarnom terminu na "Vucelinom" RTS-u govori da je medijska situacija za vreme "Diktatora" bila daleko od onoga kako pokusavaju da nam je prikazu u poslednjih 12 godina.

Atom

pre 11 godina

Bila je to sjajna serija.
Hvala vam svima koji ste je stvorili.Puno srece sa nastavkom.

p.s.
Stvarno mi nije jasno kako ste uspeli da je progurate na RTS ,u ta mracna vremena.

Dejan

pre 11 godina

Lupajte minuse koliko hoćete ali...
Veću glupost u životu od ove serije nisam gledao, tj. pokušao sam da odgledam par epizoda i tolike nebuloze i tupljenje nisam mogao da podnesem!

Mirko i Slavko

pre 11 godina

Ova serija je toliko reklamirana u vreme kad je snimljena, dat joj je udarni termin, a bila je samo besmislena. Osim replika male Milice, sve ostalo u seriji je bilo lose. Ipak, RTS je seriju toliko puta reprizirao da su glumci i oni koji su radili na njoj poverovali da serija ima kultni status.

Владимир

pre 11 godina

Вероватно би се могло још што-шта рећи на тему, ал нисам одгледао ни пола једне епизоде. Одбио ме онај херметички и стерилни амбијент, изразито ниска продукција, пренаглашена глума ко у најгоре режираним предшколским представама, плитки и предвидиви дијалози, цифрање... Углавном, без поенте и садржине. Типично за 90е. Замлаћивање народа.
Чак ми "Метла без дршке" била занимљивија. Воја Брајовић и оне шненокле за које никад нисам могао да претпоставим и замислим како изгледају, ал добро су звучале...

Zeljko

pre 11 godina

Ja ne mogu da se nacudim otkud ovoliko negativnih komentara. To su verovatno fanovi serije bolji srecni ljudi na ladji sa blagom od babe sa sela. Serija je kultna i nije za svakog iz prostog razloga jer za ovu seriju moras ipak da upalis mozak kako bi pohvatao sve fore. Zato i nije popularna kao malo pre pomenute serije. Jedva cekam nastavak i fali ce nam Olivera Markovic.

Fak d sistem

pre 11 godina

Nekim komentatorima ovde je izgleda najveci intelektualni domet humor iz "Zikine dinastije". Tuzno ali istinito.
Jedva cekam nastavak, ovo je jedina serija koju mogu da gledam stalno iznova. Malo zdravog humora uvek dobro dodje :)

Easy rider

pre 11 godina

Strasno je koliko negativnih komentara ima na sve sto se imalo pozitivno desi. Neznam u cemu je fora!!?? Verovatno sto je scenarista Biljana Srbljanovic pa neki to nemogu da progutaju a pritom i verovatno neshvataju taj humor,sarm i duh koji je ova serija donosila u nase domove tih '90tih pogotovo onaj sto kaze da neveruje u price da je tih 12god bilo tako lose u srbiji kao sto su mu pricali. E dete moje nepovratilo se. Mozda im vise leze serije tipa "kursadzije". Hehe...aj sad lupajte minuse negativci.

B.

pre 11 godina

Vishe sam puta pisao dugometrazne komentare na temu Otvorenih Vrata i opet cu da navedem neke chinjenice prosto kao reakcija vizuelnog umetnika :

1. Serija je imala IZUZETNO striktan i osmisljen koncept mizanscena a to je da se ni po kakvu cenu nista ne snima i ne deshava van okvira tog stana.
2. Fotografija, svetlo, kamera i zvuk pripadaju 20 godina naprednijoj tehnici snimanja u HD-u.
3. Fotografija serije je svedena na opsti minimalizam , boje su pastelne , sminka veoma cesto besprekorna , skulpture je radio moj bivsi profesor sa akademije likovnih umetnosti Mrdjan Bajic.
4. Dijalozi su vrlo chesto dugi i staticni sto samim tim otvara nova polja percepcije ( danas se kadrovi smenjuju na 3 sec, sto ostavlja konfuzan utisak )
5. Karakteri su veoma vesto dizajnirani, a postoji bar 10tak dramskih momenata koji su ravni Beketu i komediji absurda )

Tako da, prosto ne moze svako da vari ovakav tip serije/filma jer zahteva drugaciji nacin gledanja , kao sto ne moze svako da odgleda do kraja filmove jednog Von Triera, Vendersa, Andersona ili Fasbinder-a.

marko

pre 11 godina

Uz jos malo tupljenja, dosadjivanja o velikom uspehu okupljanjanja glumaca, o nastanku brand-a, ogadice te svima, i niko nece hteti da pogleda ni minut. Aman vise, samo marketing pa marketing, postacete ko amerikanci, vise para potrose na reklamu, nego na sam film, i naravno da rezultat bude nula.

KP

pre 11 godina

Tesko je razumeti Otvorena vrata, a kad ih razumes shvatis koliko njih je zatvorilo svoj um. Sta ako je budzet bio nikakav verovatno, i sta ako je na pojedine momente amaterski snimano, to ovoj seriji daje sarm, ako je nesto nepredvidivo to su onda dijalozi u ovoj seriji, ovo je bi amaterski pokusaj da se napravi komedija ali ne komedija sa primesom narodnog vec jedna urbana, cool komedija kojih je tih godina bilo u vecem delu sveta koliko hocete. Popularnost je stekla nakon toliko godina jer se bavi temama koje ne da su aktuelne i prisutne vec ih iz dana u dan prozivljavamo. Smejemo im se, na primer novi nacin ulaza u autobus (BusPlus system) je slican onom dolazku deda Straje u grad koji se izuva u kolima i pred liftom, smeh i opet smeh. Na momente je nadrealno ali tako je. Da li ce nastavak biti dobar, e to je pitanje verovatno ne sada ali za 15, 20 godina sigurno, uvek kaskamo...

pale sera

pre 11 godina

mislim da se dize prasina bez potrebe... kultni lik u seriji je mala Milica koja sada ima preko 30 godina zivi daleko odavde I ne verujem da joj pada na pamet da se vrati ovde. Ima strano drzavljanstvo I odlicno placen posao da bi se kockala zbog par epizoda nekog nastavka. Vesna je takodje jedan od najbitnijih likova I nju bih voleo da vidim, o pokojnoj Oliveri zaista sve najbolje, zena je blistala, a Bojana, uz svo duzno postovanje zbog nekih drugih uloga, ovde je bila krajnje prosecna I ne vidim sto bi se ona posebno radovala nastavku...

mrsi

pre 11 godina

Daleko od toga da je serija bila loša, ali moram da priznam da mi je mnogo smetalo tamo 94-95 kada sam je pratio kao tinejdžer, to što je previše bežala od realnosti. Kao da je živela u nekom paralelnom svetu sa kojim niko u srbiji nije imao nikakvog dodira. Pratio sam urbana dešavanja i urbanu scenu koja je 90ih bila mnogo aktivnija nego 2000-2010, i čak nije ni sa njom imala bilo kakvog dodira. Imao sam ustisak da gledam američku seriju sa domaćim glumcima i za naše uslove previše dobrom produkcijom i sa temama sa kojima samo neko ko živi u skroz uređenoj zemlji može da se poistoveti. Čak mi je i ultra-dosadna serija "Gore-dole" iz tog nekog perioda imala mnogo više smisla nego "Otvorena vrata". Svaka čast na pokušaju da se tako nešto uradi i sama serija je imala puno vanvremenskih scena ali je toliko bila daleko od realnosti tog doba da mi se čini kao promašena, a najviše zbog toga što nisam mogao da zamislim nikoga u Beogradu ko živi takvim životom u to vreme, pa jednim delom ni sad... Voleo bih da razumem malo bolje zbog čega ste toliko voleli/volite ovu seriju pa mi umesto +/- potrošite 30sek i objasnite???

Nenad

pre 11 godina

U vreme kad se prikazala imao 14-15 godina i bila mi je bezveze, ali nedavno sam gledao reprizu i tek sad sa 30 i kusur godina shvatam sta je pisac hteo da kaze :) Odlicna serija!

anticenzura

pre 11 godina

U komentarima se vidi kakvi smo mi slepci! Pa jel neko moze da pohvali seriju,a da ne napljuje ove sto ne vole seriju i obrnuto? Ispada da treba biti totalni mentol da bi gledao ovu seriju,ili totalni pajser ako gledas Zikinu dinastiju! J..... vas politika,kad ni seriju neku ne mozete da iskomentarisete bez nje!

BirtzBoy

pre 11 godina

Kao i tada, ni danas nismo svesni u kakvom vremenu zivimo: koliko je moral nisko, koliko je money visoko.

Sama cinjenica da je ova serija ponovo aktuelna govori o tome.

Jedina sustinska razlika, u odnosu na nekada i sad, je u tome sto su producenti i reditelji danas medju posrnulima.

Protracena mladost.

Pedu

pre 11 godina

O moj bože...
Šta je sledeće?
Veliki brendovi "Srećni ljudi", "Porodično blago" i "Stižu dolari" dobijaju nastavke?!

Al smo pukli brate mili!!!
Za nas je i crna rupa predobra.

Drinken, drinken....

pre 11 godina

Ne volim nastavke. Seriju sam volela ali se završila.
Bojim se da će nastavak biti samo mrcvarenje (isto kao što su i kasniji delovi filma "Mi nismo anđeli" bili loši i samo su bacili ljagu na prvi deo).
Ono vreme nije isto kao i ovo (mada volimo da ga stalno poredimo). To će jednostavno biti dve serije. A ako su dve serije zašto onda ne izmisliti nove likove i nov naziv? Glumci neka budu isti....

Cicero

pre 11 godina

@Uros Nema sta da nam drugi prikazuje i objasnjava. Mi smo tu stvarnost svaki dan ziveli i prezivljavali, a sad treba da se pravimo ludi i relativizujemo to sve. Ko je na vreme razumeo sta se ovde desava na vreme je otisao, kao Sofija.

edmond

pre 11 godina

da, serija se prikazivala na RTS i sad vidite koje je uredjenje bilo demokratsko, tadasnje ili sadasnje. sad ne sme niko tako nesto da snimi a kamo li da prikazuje na TV

Владимир

pre 11 godina

Сад дођох из биоскопа... Што вас је све јако интересовало ко и мене где су и шта раде данас глумци из серије.
Онда да заокружимо, зато се и јављам:
У пустињи је и травка појам живота.

/затварај радњу

Dejan

pre 11 godina

Lupajte minuse koliko hoćete ali...
Veću glupost u životu od ove serije nisam gledao, tj. pokušao sam da odgledam par epizoda i tolike nebuloze i tupljenje nisam mogao da podnesem!

Mirko i Slavko

pre 11 godina

Ova serija je toliko reklamirana u vreme kad je snimljena, dat joj je udarni termin, a bila je samo besmislena. Osim replika male Milice, sve ostalo u seriji je bilo lose. Ipak, RTS je seriju toliko puta reprizirao da su glumci i oni koji su radili na njoj poverovali da serija ima kultni status.

Владимир

pre 11 godina

Вероватно би се могло још што-шта рећи на тему, ал нисам одгледао ни пола једне епизоде. Одбио ме онај херметички и стерилни амбијент, изразито ниска продукција, пренаглашена глума ко у најгоре режираним предшколским представама, плитки и предвидиви дијалози, цифрање... Углавном, без поенте и садржине. Типично за 90е. Замлаћивање народа.
Чак ми "Метла без дршке" била занимљивија. Воја Брајовић и оне шненокле за које никад нисам могао да претпоставим и замислим како изгледају, ал добро су звучале...

Uros

pre 11 godina

Cinjenica da su se Otvorena vrata prikazivala u udarnom terminu na "Vucelinom" RTS-u govori da je medijska situacija za vreme "Diktatora" bila daleko od onoga kako pokusavaju da nam je prikazu u poslednjih 12 godina.

Pedu

pre 11 godina

O moj bože...
Šta je sledeće?
Veliki brendovi "Srećni ljudi", "Porodično blago" i "Stižu dolari" dobijaju nastavke?!

Al smo pukli brate mili!!!
Za nas je i crna rupa predobra.

mrsi

pre 11 godina

Daleko od toga da je serija bila loša, ali moram da priznam da mi je mnogo smetalo tamo 94-95 kada sam je pratio kao tinejdžer, to što je previše bežala od realnosti. Kao da je živela u nekom paralelnom svetu sa kojim niko u srbiji nije imao nikakvog dodira. Pratio sam urbana dešavanja i urbanu scenu koja je 90ih bila mnogo aktivnija nego 2000-2010, i čak nije ni sa njom imala bilo kakvog dodira. Imao sam ustisak da gledam američku seriju sa domaćim glumcima i za naše uslove previše dobrom produkcijom i sa temama sa kojima samo neko ko živi u skroz uređenoj zemlji može da se poistoveti. Čak mi je i ultra-dosadna serija "Gore-dole" iz tog nekog perioda imala mnogo više smisla nego "Otvorena vrata". Svaka čast na pokušaju da se tako nešto uradi i sama serija je imala puno vanvremenskih scena ali je toliko bila daleko od realnosti tog doba da mi se čini kao promašena, a najviše zbog toga što nisam mogao da zamislim nikoga u Beogradu ko živi takvim životom u to vreme, pa jednim delom ni sad... Voleo bih da razumem malo bolje zbog čega ste toliko voleli/volite ovu seriju pa mi umesto +/- potrošite 30sek i objasnite???

Atom

pre 11 godina

Bila je to sjajna serija.
Hvala vam svima koji ste je stvorili.Puno srece sa nastavkom.

p.s.
Stvarno mi nije jasno kako ste uspeli da je progurate na RTS ,u ta mracna vremena.

Fak d sistem

pre 11 godina

Nekim komentatorima ovde je izgleda najveci intelektualni domet humor iz "Zikine dinastije". Tuzno ali istinito.
Jedva cekam nastavak, ovo je jedina serija koju mogu da gledam stalno iznova. Malo zdravog humora uvek dobro dodje :)

Zeljko

pre 11 godina

Ja ne mogu da se nacudim otkud ovoliko negativnih komentara. To su verovatno fanovi serije bolji srecni ljudi na ladji sa blagom od babe sa sela. Serija je kultna i nije za svakog iz prostog razloga jer za ovu seriju moras ipak da upalis mozak kako bi pohvatao sve fore. Zato i nije popularna kao malo pre pomenute serije. Jedva cekam nastavak i fali ce nam Olivera Markovic.

Easy rider

pre 11 godina

Strasno je koliko negativnih komentara ima na sve sto se imalo pozitivno desi. Neznam u cemu je fora!!?? Verovatno sto je scenarista Biljana Srbljanovic pa neki to nemogu da progutaju a pritom i verovatno neshvataju taj humor,sarm i duh koji je ova serija donosila u nase domove tih '90tih pogotovo onaj sto kaze da neveruje u price da je tih 12god bilo tako lose u srbiji kao sto su mu pricali. E dete moje nepovratilo se. Mozda im vise leze serije tipa "kursadzije". Hehe...aj sad lupajte minuse negativci.

marko

pre 11 godina

Uz jos malo tupljenja, dosadjivanja o velikom uspehu okupljanjanja glumaca, o nastanku brand-a, ogadice te svima, i niko nece hteti da pogleda ni minut. Aman vise, samo marketing pa marketing, postacete ko amerikanci, vise para potrose na reklamu, nego na sam film, i naravno da rezultat bude nula.

pale sera

pre 11 godina

mislim da se dize prasina bez potrebe... kultni lik u seriji je mala Milica koja sada ima preko 30 godina zivi daleko odavde I ne verujem da joj pada na pamet da se vrati ovde. Ima strano drzavljanstvo I odlicno placen posao da bi se kockala zbog par epizoda nekog nastavka. Vesna je takodje jedan od najbitnijih likova I nju bih voleo da vidim, o pokojnoj Oliveri zaista sve najbolje, zena je blistala, a Bojana, uz svo duzno postovanje zbog nekih drugih uloga, ovde je bila krajnje prosecna I ne vidim sto bi se ona posebno radovala nastavku...

KP

pre 11 godina

Tesko je razumeti Otvorena vrata, a kad ih razumes shvatis koliko njih je zatvorilo svoj um. Sta ako je budzet bio nikakav verovatno, i sta ako je na pojedine momente amaterski snimano, to ovoj seriji daje sarm, ako je nesto nepredvidivo to su onda dijalozi u ovoj seriji, ovo je bi amaterski pokusaj da se napravi komedija ali ne komedija sa primesom narodnog vec jedna urbana, cool komedija kojih je tih godina bilo u vecem delu sveta koliko hocete. Popularnost je stekla nakon toliko godina jer se bavi temama koje ne da su aktuelne i prisutne vec ih iz dana u dan prozivljavamo. Smejemo im se, na primer novi nacin ulaza u autobus (BusPlus system) je slican onom dolazku deda Straje u grad koji se izuva u kolima i pred liftom, smeh i opet smeh. Na momente je nadrealno ali tako je. Da li ce nastavak biti dobar, e to je pitanje verovatno ne sada ali za 15, 20 godina sigurno, uvek kaskamo...

BirtzBoy

pre 11 godina

Kao i tada, ni danas nismo svesni u kakvom vremenu zivimo: koliko je moral nisko, koliko je money visoko.

Sama cinjenica da je ova serija ponovo aktuelna govori o tome.

Jedina sustinska razlika, u odnosu na nekada i sad, je u tome sto su producenti i reditelji danas medju posrnulima.

Protracena mladost.

edmond

pre 11 godina

da, serija se prikazivala na RTS i sad vidite koje je uredjenje bilo demokratsko, tadasnje ili sadasnje. sad ne sme niko tako nesto da snimi a kamo li da prikazuje na TV

Drinken, drinken....

pre 11 godina

Ne volim nastavke. Seriju sam volela ali se završila.
Bojim se da će nastavak biti samo mrcvarenje (isto kao što su i kasniji delovi filma "Mi nismo anđeli" bili loši i samo su bacili ljagu na prvi deo).
Ono vreme nije isto kao i ovo (mada volimo da ga stalno poredimo). To će jednostavno biti dve serije. A ako su dve serije zašto onda ne izmisliti nove likove i nov naziv? Glumci neka budu isti....

Nenad

pre 11 godina

U vreme kad se prikazala imao 14-15 godina i bila mi je bezveze, ali nedavno sam gledao reprizu i tek sad sa 30 i kusur godina shvatam sta je pisac hteo da kaze :) Odlicna serija!

B.

pre 11 godina

Vishe sam puta pisao dugometrazne komentare na temu Otvorenih Vrata i opet cu da navedem neke chinjenice prosto kao reakcija vizuelnog umetnika :

1. Serija je imala IZUZETNO striktan i osmisljen koncept mizanscena a to je da se ni po kakvu cenu nista ne snima i ne deshava van okvira tog stana.
2. Fotografija, svetlo, kamera i zvuk pripadaju 20 godina naprednijoj tehnici snimanja u HD-u.
3. Fotografija serije je svedena na opsti minimalizam , boje su pastelne , sminka veoma cesto besprekorna , skulpture je radio moj bivsi profesor sa akademije likovnih umetnosti Mrdjan Bajic.
4. Dijalozi su vrlo chesto dugi i staticni sto samim tim otvara nova polja percepcije ( danas se kadrovi smenjuju na 3 sec, sto ostavlja konfuzan utisak )
5. Karakteri su veoma vesto dizajnirani, a postoji bar 10tak dramskih momenata koji su ravni Beketu i komediji absurda )

Tako da, prosto ne moze svako da vari ovakav tip serije/filma jer zahteva drugaciji nacin gledanja , kao sto ne moze svako da odgleda do kraja filmove jednog Von Triera, Vendersa, Andersona ili Fasbinder-a.

anticenzura

pre 11 godina

U komentarima se vidi kakvi smo mi slepci! Pa jel neko moze da pohvali seriju,a da ne napljuje ove sto ne vole seriju i obrnuto? Ispada da treba biti totalni mentol da bi gledao ovu seriju,ili totalni pajser ako gledas Zikinu dinastiju! J..... vas politika,kad ni seriju neku ne mozete da iskomentarisete bez nje!

Cicero

pre 11 godina

@Uros Nema sta da nam drugi prikazuje i objasnjava. Mi smo tu stvarnost svaki dan ziveli i prezivljavali, a sad treba da se pravimo ludi i relativizujemo to sve. Ko je na vreme razumeo sta se ovde desava na vreme je otisao, kao Sofija.

Владимир

pre 11 godina

Сад дођох из биоскопа... Што вас је све јако интересовало ко и мене где су и шта раде данас глумци из серије.
Онда да заокружимо, зато се и јављам:
У пустињи је и травка појам живота.

/затварај радњу