Izložba "Lica Beograda" u Kući Đure Jakšića

Izložba fotografija "Lica Beograda", zajednički projekat kulturnog portala www.jugoslovo.com i ruskog fotografa Ilmara, biće otvorena 1. decembra u Kući Đure Jakšića.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 29.11.2015.

11:58

Default images
Ilmar (Foto: kucadjurejaksica.rs / Ilmar)

Od portreta lokalnih stanovnika i pridošlica, emigranata i njihovih priča, autori projekta su napravili hroniku modernog evrposkog megapolisa.

Nastojali su da prikažu lice Beograda - raznoliko, šarmantno, neponovljivo, jer, kako ističu, lice jedne metropole se sastoji od lica njenih stanovnika.

Ilmar (38) živi i radi između Moskve i Beograda. Studirao je pozorišnu režiju i dokumentarnu kinematografiju, a 2013. godine je završio Britansku visoku školu dizajna. Izložbu "Konverzija" predstavio je 2013. u Moskvi, u parku umetnosti "Muzeon", koja je kasnije bila predstavljena i Beograđanima u Uličnoj galeriji.

Za vreme aktivnog rada u Moskvi učestvovao je na izložbi "Topografija Artplay", u postavci foto izložbe u art-prostoru “SahArt“, kao i u projektima "Melomani" u Centru savremene umestnosti "Zverev" i "The best of Britanka" u Centru Artplay.

Aktivno sarađuje sa časopisima "Veliki grad" , "PROsport", "RoyalCheese". Dobitnik je nagrade Serbia Preš Photo u kategoriji "Portret".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: