Koncert ansambla Halka na Kolarcu

U nedelju 24. maja na Kolarcu nastupiće bosansko-hercegovački ansambl Halka, regionalna sevdah atrakcija i "novi evropski muzički fenomen", kako ga je ocenio ljubljanski dnevnik Delo.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 23.05.2015.

20:15

Default images
YouTube Printscreen

Reč je o sastavu koji čine neki od najboljih instrumentalista iz Bosne i Hercegovine – gitarista Dino Šukalo, pijanista i harmonikaš Adis Sirbubalo, kontrabasista Edvin Hadžić i perkusionista Anes Beglerbegović, predvođeni pevačem Božom Vrećom.

Halka izvodi sevdalinke velikana poput Radeta Jovanovića, Joze Penave, Zaima Imamovića, Selvera Pašića, ali i nepoznatih autora, dok posebno mesto u repertoaru imaju autorske pesme Bože Vreće. Koncertom u Kolarčevoj zadužbini Halka će završiti regionalnu turneju kojom promoviše svoj drugi album "O, ljubavi".

Ulaznice za koncert na Kolarcu, koji će biti premijerni nastup Halke u Srbiji, mogu se kupiti sutra dva sata pre koncerta po ceni od 1.200 i 1.500 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: