UDUS: Medijski linč Gorana Jevtića

„Redakcija dnevnih novina Blic je 22. i 23. oktobra 2014. godine prekršila ne samo osnovne profesionalne i etičke standarde i norme novinarske profesije, već i pravo pretpostavljene nevinosti, čime je na najgrublji način narušila kako ugled, tako i bezbednost dramskog umetnika Gorana Jevtića, stavila ga na stub srama i unapred ga osudila“, stav je Udruženja dramskih umetnika Srbije.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 25.10.2014.

20:31

Default images

„Svaki čovek pred zakonom ima jednaka prava i obaveze, bez obzira na to da li je javna ličnost ili ne.

Uznemirilo nas je zabrinulo objavljivanje neprofesionalno plasiranih tekstova koji predstavljaju medijski linč i još jedan primer istražiteljskog, a ne istraživačkog novinarstva.

Usled svega toga, Udruženje dramskih umetnika Srbije apeluje na Ministarstvo kulture i informisanja da preduzme korake iz svoje nadležnosti i odlučno se angažuje na poštovanju i primeni standarda novinarske profesije i zaustavljanju daljeg moralnog i mentalnog rasula na medijskoj sceni Srbije“, stoji u saopštenju Udruženja dramskih umetnika srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: