Priveden zbog nagih scena u antičkom pozorištu

Nemačko-francuski reditelj Matijas Langhof proveo je noć u pritvoru u Grčkoj zbog "nepoštovanja svetog mesta", pošto je u antičkom pozorištu u Epidauru snimao noću scenu s nagom glumicom, potvrdio je izvor iz grčkog Ministrastva kulture.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 19.09.2014.

18:07

Default images

Foto: Sharon Mollerus / Flickr.com

Reditelj (73) je uhapšen zajedno sa ekipom koja je snimala dokumentarni film o njegovom životu, oko dva časa posle ponoći po lokalnom vremenu, pošto su čuvari u teatru u Epidauru, jednom od najčuvenijih grčkih spomenika kulture, prijavili nedolično ponašanje.

Langhof je u julu dobio dozvolu za snimanje scena dokumentarnog filma o svom životu u tom porozištu, ali u originalnom scenariju nije se pominjalo pojavljivanje gole glumice među zidinama teatra.

"Tužba je pokrenuta zbog 'nepoštovanja svetog mesta'. Datum procesa je određen", rekao je izvor iz Ministarstva kulture. "Arheološki savet je veoma strog po pitanju autorizacija... Autorizacija je odobrena za dokumentarnu biografiju. Ekipa se pismeno obavezala da će poštovati to mesto", dodao je izvor.

Prema navodima iz grčke štampe, scena s nagom glumicom bila je seksualne prirode, što nije bilo prijavljeno u zahtevu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: