Novi film Stevana Filipovića "Pored mene" od septembra

Novi film reditelja Stevana Filipovića "Pored mene" biće premijerno prikazan 23. septembra u Sava centru, najavio je distributer "Taramaunt".

Izvor: B92

Subota, 02.05.2015.

16:50

Default images

Filipović je i autor originalne priče, a scenario je pisao sa dramskom autorkom Milenom Bogavac.

Uloge igraju poznati glumci Hristina Popović, Mirjana Karanović i Dragan Mićanović, kao i veliki broj mladih jer se glavni deo radnje dešava tokom jedne noći u zgradi gimnazije.

U ekipi su Nikola Glišić, Milica Majkić, Matea Milosavljević, Katarina Pešić, Rastko Vujisić, Marko Panajotović, Milivoje Miša Stanimirović, Darko Ivić, Jovan Zdravković, Nikola Dragutinović, Uroš Novović, Alek Surtov, Slaven Došlo, Jelena Puzić, Andrej Pipović, Gorica Regodić, Vibor Kreković, Jelena Kesić, Milica Petrović, Andjelko Beroš.

Producent je Branislav Jević. kuća "Hypnopolis", uz pomoć Filmskog centra Srbije, a pridruženi producenti su Akademija umetnosti iz Beograda i Centar E8.

Prema sinopsisu, Olja (Popović) je gimnazijska profesorka istorije, mlada, puna entuzijazma i zainteresovana za alternativne metode edukacije. U braku je sa slikarom Uglješom (Mićanović), čija je izložba izazvala burne reakcije u javnosti.

Grupa huligana tu izložbu vidi kao povod da napadne profesorku, a snimak kače na internet. Olja otkriva da je to uradio neko od njenih učenika. Oduzima im mobilne telefone, zapreti odlaskom u policiju ako sami ne prijave krivce i u afektu odlučuje da ih zaključa u školskoj zgradi dok to ne urade.

U školi, igrom slučaja, nema ni interneta. U želji da zajedno reše problem, ali i iz nemogućnosti da napuste zgradu, učenici počinju da komuniciraju.

Tokom jedne noći saznaće o sebi i drugovima iz razreda više nego svih prethodnih godina i više nego što su ikada očekivali. Ta noć će zauvek promeniti njihove živote, stavove i razmišljanja, navodi se u najavi.

Foto: Leo Hidalgo/Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: