Tri nagrade za Gorana Jevtića

U Jugoslovenskom dramskom pozorištu večeras će glumcu Goranu Jevtiću biti dodeljene tri nagrade - Ardalion, Nagrada za najbolju ulogu na festivalu Vršacka pozorišna jesen i Plaketa "Žanka Stokić".

Izvor: B92

Sreda, 19.11.2014.

08:05

Default images

Nagrade će mu, kako je saopšteno, biti dodeljene posle izvođenja predstave "Gospođa ministarka", Branislava Nušića u adaptaciji i režiji Tatjane Mandić Rigonat.

Jevtić je nagradu Ardalion dobio za najbolju žensku ulogu na 19. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu u Užicu, Nagradu za najbolju ulogu na festivalu Vršacka pozorišna jesen i Plaketu "Žanka Stokic" na 13. Pozorišnim svečanostima "Žanki u cast" u Rabrovu.

Užička publika je predstavu “Gospođa ministarka” ocenila za sada najvišom ocenom od 4,67. Nušićevu komediju o tome kako vlast menja ljude, u režiji Tanje Mandić Rigonat, obeležilo je prvo muško izvođenje ministarke Živke povereno Jevtiću.

“Pozorište je tako širok svet u kome je sve moguće. Meni je zbog toga uvek normalno i nikad čudno bilo koju ulogu da dobijem. Ipak, mislim da smo mi kao društvo zaboravili da budemo široki ljudi i malo smo se svi sveli na jednu većinu i jednu manjinu. Nadam se da će ova predstava te vidike malo proširiti”, rekao je ranije Jevtić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: